Kajakpaddling

Hälsa

Igår fick jag frågan om jag ville följa med och paddla kajak på kvällen. Självklart ville jag det, eftersom sist jag gjorde det och enda gången så älskade jag det. Jag älskade det så mycket att jag var bara en millimeter ifrån att köpa mig en egen i våras. Vi var fem stycken som åkte till Petrus kajakuthyrning vid Sommen i Tranås (Hättebadet). Vi paddlade i en och en halv timme, hade ingen GPS, men uppskattar sträckan till kanske 7-10 kilometer. Det var blött, jobbigt, men alldeles underbart. Jag paddlade i en K2a alltså var vi två som samarbetade. Jag satt där bak och skötte rodret, samt att jag var tvungen att följa samma takt som den framför mig. Vi paddlade i kvällssolen, varmt i luften, varmt i vattnet. Vi var ett nybörjargäng på 10-15 personer, samt ett lite mer avancerat gäng som åkte en annan sträcka på ungefär lika många. Efteråt väntade en smörgås på land, mör som man var, speciellt i rygg och armar passade det fint med lite energi. Avslutningsvis fick de som ville testa på att rolla göra det, eller eskimåvändning som det också kallas. Jag hade en helt underbar kväll, helt fantastiskt roligt att jag fick göra det och för att jag fick följa med. Dessa små utflykter är pricken över iet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *