2012 – året utan väder

Allmänt

Såhär när 2012 börjar lida mot sitt slut skriver många årsresuméer om det gångna året. Vad som har hänt i ens liv, vad som har varit bra och vad som varit mindre bra. Även jag hade tänkt skriva lite i stora drag.

2012 överlag har inte haft något väder, vintern var katastrof och det var snö ytterst få veckor. Det var ingen äkta vår, vilket jag tycker varit skönt eftersom jag verkligen inte gillar våren. Sen kommer vi till sommaren, ingen perfekt sommar heller och det gick nästan inte en dag utan det regnade. Hösten var kort och inte så där äkta som den enligt mig ska vara, hela november ska vara regnig vilket det heller inte var och nu vintern. Jag hade verkligen hoppats på att snön skulle fått ligga kvar ända fram till mars, då hade det i alla fall varit en perfekt vinter 12/13, men icke. Så vädret vet jag inte vad det har varit med, men jag hoppas på att vädergubbarna där uppe ändrar på 2013 och det åter blir de typiska årstiderna.Januari var för första gången jag lärde mig åka längdskidor någorlunda bra, innan hade jag knappt stått på ett par, vilket jag är otroligt glad över. Under våren tog jag tag i min träning och försökte träna ca fyra pass i veckan. Det var också då jag bestämde mig för att ändra mina kostvanor lite extra. Jag hade redan innan tagit bort godiset, men nu tog jag bort bakverk, glass och andra onyttigheter. Det var också våren jag började springa. Jag trodde inte att jag kunde springa och hade inte en aning om att det kunde vara så roligt. Jag älskar det verkligen och hade tidigare inte ens kunnat springa en kilometer.

I slutet av mars köpte jag min älskade racercykel och jag började cykla som bara den, lyckades även få med mig pappa på mina rundor. Min livs roligaste investering. I maj sprang jag Vårruset med tjejerna i klassen, hade satt upp ett mål på 5km under 25 min. Jag sprang på 26.40, men jag är nöjd och det var så sjukt roligt. I början av juni cyklade jag mitt första lopp, Tjejvättern som är 10mil. Målet var att för det första ta mig i mål, men gärna under fyra timmar. Äntligen lyckades jag med målet. Det var hittills det roligaste och jobbigaste jag gjort.

Sommaren bjöd på en rad olika roligheter så som tandemcykling på Visingsö, några dagar i Stockholm, Göteborg, en härlig sommardag på Västkusten och mycket mer. Det var också under sommaren jag hamnade tillbaka i mina gamla ovanor som att vräka i mig glass och choklad, utan att träna lika mycket. Något jag kanske ångrar, eftersom jag inte alls mår lika bra då. Men det fick höra till sommaren och när skolan började i augusti ändrade jag på allt och tog återigen bort alla onyttigheter. Ändrade även lite på maten, lade till mer frukt och absolut fler mål mat om dagen för att ha en jämn energinivå och må bättre. Jag började även att träna igen och jag kände mig levande.

1 september sprang jag Tjejmilen i Stockholm och det var återigen bland det roligaste jag gjort. Något som tog hårt på psyket under tiden men i mål stärkte det det plus mitt självförtroendet. Jag var så nöjd. Början av oktober gick jag med i Friskis & svettis löparskola. Något jag varmt kan rekommendera till er. Jag älskade det. Synd bara att jag inte kunde vara med på de sista gångerna då jag blev skadad. Jag drog på mig en förbaskad benhinneinflammation på högerbenet som har varit så segt och vill inte släppa. Jag gick till sjukgymnasten för att få hjälp, trots deras hjälp har det än idag inte gått över helt.

Så tillslut en liten summering av 2012. Det var året utan väder. Det var året jag fick upp ögonen för träning och motion. Det var året jag började bry mig om min egna hälsa och verkligen tog tag i det. Det var året jag fick de konstigaste idéerna. Så som att ”Jag vill ha en racer”, nästa dag var jag ägare till en. Eller jag vill kunna åka längdskidor, köpte utrustning och övade, övade och övade. Det var också året jag hade tur i nästan allt, jag vann så otroligt många tävlingar som startplatser till lopp, prenumerationer, biobiljetter. Tidigare har jag knappt aldrig vunnit något, hoppas på att turen följer med mig in i 2013. Jag gillade faktiskt 2012. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *