Midsommar 2017

Allmänt
Midsommaraftons traditioner

Midsommar 2017 i Gränna blev ju en regnig historia. Eller hela vägen fram till efter dansen höll sig dropparna i molnen, sen öste det ner hela kvällen. Men dagen började fint i solen, med att jag tog en midsommarjogg. Tänkte att det kunde få bli en ny fin tradition. Jag sprang längs Vättern medan Gränna vaknade. Sen åt vi jordgubbsfrukost tillsammans och jag bakade en tårta till eftermiddagens kalas.

Vid lunchtid var vi bjudna hem till mormor och morfar för sillunch och jordgubbstårta. Efteråt åkte vi traditionsenligt till Örserum för dans kring midsommarstången, ännu mer jordgubbstårta och grillning. Nästan hela släkten på ett och samma ställe. Vi alla tjejer var dessutom på restaurang tillsammans en kväll nu i veckan. Verkligen trevliga och mysiga stunder.

Jag åker till Norge

Jag hade som ett litet mål att cykla 30 mil den här veckan, men så blev det inte. Annat kom i vägen. Istället ska jag försöka att inte få cykelabstinens, eftersom det inte blir någon cykling på över en vecka – längsta uppehållet i vår, ja dubbelt så långt uppehåll. För nu drar jag till Norge på semester.

jordgubbstarta1midsommar15midsommarmidsommar

En reaktion på ”Midsommar 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *