En Midsommar

Allmänt

Jag vaknade upp Midsommarafton och snörade på mig mina nya Kinvara för att springa Midsommarmilen. Det kanske kan bli en ny tradition? För Midsommar för oss är en högtid som följer många traditioner, men som jag ändå bara tar som den kommer. Sen att det brukar bli ungefär samma varje år är bara härligt.

Frukosten bestod av jordgubbar, följt av att jag bakade jordgubbstårta. Jag är rätt trött på vanlig, traditionell jordgubbstårta så jag gjorde en på kladdkaka. Alltså kladdkaka, grädde och jordgubbar. Plättlätt! Mitt på dagen hade vi bjudit hem mormor och morfar på sillunch, och jordgubbar till efterrätt. Efter lite fixande var det dags att åka mot Örserum för kvällens firande.

Vi firade tillsammans med släkten på pappas sida. Vi gick till byns midsommardans och när vi trodde vädret skulle braka loss gick vi tillbaka för att äta tårtor. Sen hade vi Kubb-turnering och när solen inte värmde lika mycket längre, tändes grillen. Efter all mat, allt umgänge och allt kalasande somnade jag på stolen i väntan på de andra. Klockan var förvånansvärt lite men jag var helt enkelt trött, jag satt nog där med de andra och sov en timma för att vid ett-tiden köra hemåt Gränna.

Midsommardagen idag startade sent, för jag var visst riktigt trött. Vi åt familjefrukost med jordgubbar vid lunchtid och sedan har dagen varit lat i högsommarvärmen. Det var månader sedan jag hade en oplanerat helg. På eftermiddagen åt vi lite mer tårta, för det blev vi bjudna på och sen ville jag simma för jag dog lite i värmen.

Två helt fantastiska dagar tillsammans med dem man tycker så mycket om, med god mat, kalasande, jordgubbsfrosseri och de enda dropparna regn jag känt var dem som kom nu för en timma sen när åskan mullrade. Sådan här fin Midsommar var det längesen man hade!

jordgubbstarta1sillunchmidsommarmidsommardans1midsommardans2julia_midsommarmidsommartartormidsommarkranssimning_clara1simning_clara

7 reaktioner på ”En Midsommar

  1. Tycker absolut du ska satsa på Midsommarmilen som ny tradition. Tycker alla traditioner som innehåller löpning är väldigt, väldigt bra! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *