Till Paris på cykeln

Resor

Jag har cyklat i nio dagar på raken, från Gränna till Paris. Det har varit tufft på vägen och inte alls så självklart. Jag stötte på en del motgångar bland annat att inte lungorna ville samarbeta med mig. Min vilja är stark, riktigt stark! ”Clara du får inte ha för stark vilja!”. Jag ville det här så mycket och det gick tillslut. Jag har tagit mig till Paris för en andra gång. Även att jag har fått en hel del déjà vu-känslor längs vägen har resorna 2015 och 2016 varit helt olika. Det har varit overkligt!

Länder vi cyklade i: Sverige – Tyskland – Holland – Belgien – Frankrike

Antal mil: 143 mil

Cykeltid: 62h 17min

Min rumskompis: Heléne Axelsson

Finaste etappen: Helt klart samma etapp som förra året – etapp 6, från Dinant till Château-Thierry.

Längsta etappen: 22 mil – etapp 4

Bästa kommentaren: ”Clara du är nog stabilast i hela laget, du kör på som en stridsvagn oavsett vilken väg det är!”

Min sämsta dag: Etapp 1 – för mina lungor strulade igen.

Sämsta hotellet: Näst sista hotellet, i Château-Thierry (exakt samma som 2015).

Varmaste dagen: När vi hade strålande sol och över 28°C i skuggan.

Cykelmek: Cykeln fungerade rätt perfekt, bara ett byte av utslitna skoklossar.

Mest ont: Händerna var inte att leka med vid målgången i Paris efter en otroligt påfrestande paradcykling i låg hastighet bland 1500 andra cyklister i solen, dessutom var det just händerna som var det enda jag lyckades bränna i år.

Oväntat: Jag har gjort det här förut men ändå trodde jag att kroppen skulle bli mer sliten. Det är en utmaning på ett annat sätt, för det är många faktorer som spelar roll. Egentligen har jag inte ont någonstans. Faktum är att jag känner mig mer sliten under en vanlig träningsvecka hemma trots att en sådan vecka inte kommer i närheten av den cykelmängden eller timmarna.

Tacksamhet: Jag har fått otroligt mycket hjälp längs vägen när jag mådde sämre.

Cyklister i Team Jönköping: 14 tjejer / 13 killar

Serviceteam Jönköping: 4 tjejer / 7 killar

Jobbigast: Jag har fortfarande lite problem med det där med toalettbesöken. Att vi var tvungna att ta oss uppför en backe brantare och längre än Mur de Huy samma dag. Att cykla i centrala Paris är inte lätt heller. All stark motvind vi hade i princip hela vägen, men framförallt i början av veckan.

Mest nöjd över: Att jag cyklade från Gränna till Paris!… och tog mig upp för Mur de Huy cyklandes.

dinant

5 reaktioner på ”Till Paris på cykeln

  1. Ser fram emot det längre inlägget ? Då hade ni bättre väder i år än förra året då det var så varmt och kvavt?
    Helt sinnes att du cyklade hela vägen hemifrån till Paris! Wow!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *