Listan om cykling

Hälsa

Vilken typ av cyklist är du?
Jag är den cyklisten som ser utmaningen i det jag väljer att göra, om det så är distansen eller farten. Men härliga cykelupplevelser är också kul.

Hur länge har du cyklat?
Våren 2012 köpte jag mig en landsvägscykel för att cykla Tjejvättern, sen blev jag fast och var bara tvungen att testa Vätternrundan. Men det är först förra året som jag cyklade i stort sätt hela säsongen, tidigare cyklade jag bara några mil inför rundorna runt Vättern och sedan la jag av.

vatternrundan

Hur mycket cyklar du per vecka?
En vecka kan se så olika ut, ibland bara några få mil, ibland över femtio mil beroende på vad jag har för aktivitet inplanerat på helgen. I snitt kanske det blir 20 mil per vecka.

Vilket är ditt ”feel good”-pass?
När jag får cykla min favoritrunda – Bunnrundan.

myscykling

Vad måste du ha med dig på ett pass?
Jag har alltid slang, däckavtagare och kolsyrepump i sadelväskan så det tänker jag inte på. Förutom cykeln och utrustningen som man behöver (cykelskor, hjälm, glasögon) använder jag alltid min Garmin med pulsband. Vatten i flaskorna och en nödgel i sadelväskan i fall om att. Har jag planerat ett pass på över två timmar stoppar jag i en banan eller en bar i ryggfickan också. Solkräm!

Varför cyklar du?
För jag älskar cykellyckan!

Har du någonsin ljugit för att få cykla?
Det kanske har hänt, eller?

Hur ofta köper du nya cykelsaker?
Spontan tanke: inte så ofta. När jag tänker efter: jo det blir nog rätt ofta ändå! Men jag skulle vilja oftare.

Var/hur handlar du din cykelutrustning?
Det beror lite på vad jag ska köpa, men oftast i en webbshop.

vattern161

Dygnets bästa cykeltid?
Den tiden på dygnet när jag nästan aldrig annars cyklar. Om det blivit en period med många förmiddagsrundor gillar jag kvällsrundan lite extra och tvärtom.

Hur ofta tävlar du?
Jag har inte tävlat i en så kallad tävling, däremot brukar jag vara med i flera motionslopp varje år. Jag drömmer om att benen ska bli lite starkare och snabbare att jag en dag kan vara med i en tävling på riktigt.

traningslager_isaberg

Har du ett mantra som du rabblar i huvudet när du är trött?
”Jag älskar ju att cykla!”

Cyklar du helst i grupp eller ensam?
Klunga. För det brukar gå snabbare än när man är ensam, utan att göra åt all energi. Jag älskar när det går snabbt!

vatternrundan

Hur återställer du dig efter ett cykelpass?
Som jag gör med all annan träning också: fyller på med mat och försöker få till en bra nattsömn.

Vilket lopp drömmer du om att få cykla?
För tillfället inget. Jag är nöjd med det jag gör. Jag älskar Vätternrundans alla lopp. Något jag däremot vill uppleva är att ta mig från norra spetsen av Sverige till sydspetsen.

vatternrundan

2 reaktioner på ”Listan om cykling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *