I höst börjar jag studera

Allmänt

För snart två år sedan hoppade jag av min utbildning till läkare i Riga, jag har inte ångrat det en sekund. Helst av allt skulle jag bara vilja jobba resten av livet, för jag älskar att jobba. Men det är svårt att gå vidare om man inte har någon utbildning. Jag är utbildad simlärare och jag har möjlighet att klättra högre i det ledet om jag skulle vilja, men jag känner att det sliter lite väl mycket på kroppen att bada så pass många timmar per vecka och dessutom är det inte en utmaning för mig längre. Allt går på repeat. Men jag säger inte att jag utesluter det helt, för jag älskar mina simskolor – jag kan ha det som en backup.

Jag bara känner att nu är rätt tid att ta nästa steg, att gå vidare, att ta tre år för att utbilda mig till något mer som gör att jag kan få fler valmöjligheter till yrken i framtiden. Om det är rätt utbildning jag har valt är jag absolut inte säker på, för jag längtar inte, men det är den utbildningen jag tyckte verkade och lät mest attraktiv för mig av dem som finns. Det finns liksom inget yrke jag drömmer om i dagsläget. Men jag tror jag har kommit på det…

Jag bestämde mig en dag för någon månad sedan att det är i höst det gäller, det är då jag börjar mina studier till ett yrke – men vilket? Jag har varit inne på det alla gånger tidigare och det är vad jag tycker låter mest intressant. Jag har sökt till sjuksköterskelinjen vid Jönköping University. För varje gång jag ser en ambulans pirrar det till i magen.

Förr drömde jag alltid om att det var i Stockholm jag skulle plugga, helst på Karolinska Institutet eller KTH. Sen dog det ut lite och även att jag blev antagen dit har jag alltid tackat nej. Efter det var mina tankar i norra Sverige, men sen kom jag på hur mycket beroende jag är av min familj och mina vänner, att jag lätt känner mig ensam. Både Stockholm och Norrland finns kvar.

När jag bestämde mig för sjuksköterska, tänkte jag 1. Jönköping för här har jag ett boende, min familj, ett jobb, en bra utbildning och en trygghet. 2. Göteborg, för det inte är så långt borta, mina vänner bor där och därmed också möjlighet till boende. 3. Linköping, för det är ännu närmare Gränna och för att jag kanske kommer ha min syster där. Sen kom jag på att jag nog inte är redo för en helomställning ännu, jag älskar ju mitt liv som det är idag. I Jönköping har jag allt och lite till, Linköping kan jag lätt ta mig till och likaså Göteborg. Jag gillar Jönköping, tror jag!

Jag har bestämt mig att i höst påbörjar jag mina studier till sjuksköterska i Jönköping och det är inget att diskutera om. Om det är rätt eller fel återstår att se, men jag ska allt ge det en chans. Det känns lite som att tåget kommer gå annars och jag kommer bli kvar i vattnet flera år till, vilket jag skulle vilja och kunna, fast ändå inte.

Jag tänker inte på det speciellt mycket, jag varken längtar eller är stressad över det. Jag tar det lite som det kommer, jag vet bara att tills dess kommer jag njuta och maxa livet jag har idag. Men det börjar bli mer och mer verklighet då jag inser vad jag kommer kunna göra sen och vad jag gör för sista gången just nu.

nyar_clara2_bw

15 reaktioner på ”I höst börjar jag studera

  1. Vad kul Clara! Som ssk finns många områden att arbeta med. Är det något ämne du slipper läsa igen som du redan läst i Riga? Så glad för din skull!!

  2. För mig tog det nog ett halvår innan jag kom i fas. Men sedan några månader tillbaka känns detta som hemma o här jag vill vara! The loneliness blir mer och mer sällsynt o jag får nu tänka på att istället få egentid. Visst alla dagar är inte superduper men varför skulle de vara det?!

    Och plugga är jobbigt! Håller med dig om att jobba är livet!!! :-)

    1. Eller hur! Plugglivet är inget jag längtar efter faktiskt, men samtidigt finns det vissa saker jag tycker ska bli skönt att lämna bakom mig. Samt att jag tror det är nu tåget går…

  3. Men åh, vad roligt! Klart du ska testa för en kan ALLTID ångra sig om det inte känns hundra. Heja dig, Clara1

  4. Stort lycka till, det låter som ett bra beslut. Jag har pluggat i Jönköping, läste ett år där och det var ju iochförsig himla längesedan nu men det var väldigt bra att plugga där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *