Euro MTB

Allmänt

Idag var det invigning för Euro MTB uppe på IKHP i Huskvarna. Det är väldigt coolt tycker jag. Dessutom sägs det vara den finaste mountainbikesbanan ett EM har gått på. Hela helgen kör eliten tävlingar på en riktigt tuff bana med typ världens finaste utsikt (nästan i alla fall), dessutom verkar Huskvarna och Jönköping vilja visa sin allra bästa sida med strålande väder och vitsippshav i skogen.

Jag har inte varit speciellt många gånger vid IKHP, men i morse startade jag torsdagen med en backintervall uppför norra Klevaliden till klubbstugan. Jag har varit säkerhetspersonal, eller funktionär hela dagen. En lugnare förmiddag och sedan en lite mer fartfylld eftermiddag ute vid banan. Stafetten med alla länderna var helt klart häftig nu på kvällen! Att se världsstjärnor bara några centimeter ifrån en.

Jag var redan på plats under onsdagskvällen och då gick vi hela banan för att gå igenom vad som kunde ske längs vägen, banan var svår att gå, tänk då att cykla den? Riktiga cyklister alltså!

Det här var ett event jag inte kunde missa, så jag tänkte att jag kunde ställa upp som funktionär samtidigt som jag kollade på. På så sätt kunde jag se proffsen, dessutom lär man sig otroligt mycket om en ganska oklar mark för min del. För jag är landsvägscyklist, om jag kan kalla mig det, men jag är absolut inte en mountainbikescyklist. Coolt arrangemang!

Mitt tips till dig är att besöka Huskvarnaberget och kolla på proffsen när dem kör MTB (allt du behöver veta om arrangemanget hittar du på euromtb.com). Jag hade bara möjlighet att hjälpa till under torsdagen för till helgen ska jag iväg på träningsläger, men det är från i morgon det blir spännande på riktigt och något man absolut inte får missa. Men jag kommer följa #EUROMTB på Instagram. Gör det du också!

euromtbeuromtbeuromtbeuromtbeuromtbeuromtbeuromtbeuromtb

2 reaktioner på ”Euro MTB

    1. Ja att kolla på var riktigt roligt, men att köra själv skulle jag aldrig få för mig. Shit pommes frites vad det såg läskigt ut vissa partier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *