Isabergstoppen i vinterskrud

Allmänt

I morse åkte jag och pappa till Scandic för att fylla kroppen med energi i form av hotellfrukost. När vi kände oss nöjda åkte vi vidare mot Hestra och Isaberg för att åka skidor i några timmar. Mammas jobb hade specialhelg där, därmed fick vi liftkorten helt gratis och utrustning har vi egen. Så det var självklart att vi skulle ta en tur till Isabergstoppen för att åka några gånger.

Jag och pappa ska iväg på fjällsemester om några veckor, det här var en försmak på det trots att man inte kan jämföra backarna häromkring med fjällen.

Vi kom i lagom tid till att inte alla barnfamiljer hade vaknat för dagen ännu. Det var töväder och dimman låg tjock, för toppen kunde man inte skymta förrän man just var där uppe. Jag har åkt skidor på Isaberg en gång tidigare och vilket år det var, har vi diskuterat fram och tillbaka, men vi tror typ 2009, eller möjligtvis 2010. Då var det andra gången i hela mitt liv som jag åkte utför och jag var otroligt feg. Backen jag åkte sist, var ingenting idag. Speciellt inte när man är bortskämd med otroliga pister i både svenska och norska fjällen.

Dock var senaste gången jag var på Isabergstoppen i maj, fast då på cykel. Vi i Team Rynkeby hade två träningsläger där och det kommer vi ha i år också. Det dröjer alltså inte jättemånga månader förrän jag är tillbaka där igen, fast även den gången på cykel och snön har försvunnit. Då ska jag lyckas cykla upp för toppen igen, men utan att typ få andnöd.

Vi åkte i fyra timmar och sen tyckte vi det var nog. Vi började frysa lite, trots att det var plusgrader. Vi blev blöta och man fick inte upp värmen mellan varje åk, för mestadels av tiden fick man köa till liften. Efteråt åkte vi hemåt för att äta mat, vilket var väldigt passande efter att ha varit ute i den friska luften hela förmiddagen.

Det blev en väldigt fin söndag, för inte trodde jag att vi skulle åka till Isaberg för skidåkning en månad efter julafton (det var något vi bestämde för någon dag sen bara). Jag älskade hur jag swischade nerför pisterna och hur man kunde känna fartvinden susa förbi öronen för en kort stund. Att gå i underställ en dag tackar jag inte nej till heller, för det är ju det skönaste.

isaberg_clara1liftgroupie_isabergskidorisaberg_liftenisaberg_träd

6 reaktioner på ”Isabergstoppen i vinterskrud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *