December – I love you

Allmänt

Äntligen december och äntligen vinter. Sista månaden på året är helt klart den bästa på hela året, alltid. Jag har faktiskt inte hunnit tänka på att det alla redan är december och allt som hör dit till, det gick upp för mig förra veckan någon gång att vi redan idag är inne i det.

November hade jag lovat mig själv att ta hand om mig, bota stressen och hinna njuta. Hälsan är det viktigaste och det var den jag skulle värdesätta. Men såhär i efterhand kan jag inte säga att november blev en sådan månad, men jag tog tag i problemen på riktigt och jag tror jag hittade en grund att stå på. Även att det var sjukt stressigt att nå dit och det är först nu jag börjar känna ett lugn. Jag har försökt rensa, jag har försökt sänka kraven på mig själv och jag tillåter mig själv att släppa allt, om det är det jag vill. Det var en månad jag inte riktigt lyckades bocka av allt jag hade tänkt mig.

Nu har vi gått in i en ny månad och jag ska verkligen maxa december. Då tänker jag mest på att försöka göra hela månaden så julig som möjligt. För jag vill komma i stämning, mysa, njuta och ha det juligt. Jag har ju inte riktigt insett att det är december och tidigare år har jag inte heller kommit in i julkänslan. I år ska jag försöka göra det, för att jag vill. Jag vill ta det lugnt, ha det härligt och julpyssla. Men ingen julstress, vilket jag faktiskt inte heller brukar ha.

Julkalendern har jag sett varenda avsnitt av sedan 2000, där både bra och mindre bra julkalendrar har blandats. Men i år klarade jag inte att ta mig igenom det första avsnittet ens, så därför ska jag helt strunta i det. Dels för att jag inte är intresserad av historia och dels för att jag tycker en julkalender ska vara en följetong av en härligt julig saga. Typiskt generella förväntningar. I år har jag dock inte haft några förväntningar eftersom jag visste vilka som skulle producera den och jag hade rätt. Inte min smak helt enkelt, vilket är synd då att kolla på julkalendern varje dag är tradition för mig och jag älskar traditioner. Men jag har hittat massa andra roliga julkalendrar att följa; en jävligt jobbig julkalender, Crafts julkalender, Monthly makers julkalender och massa mer (nästan så att jag har tappat räkningen i hur många det är).

[x] Jag ska maxa julen. Lyssna på julmusik var dag, baka, pyssla, skicka julkort, pynta mm.

[x] Kommer snön ska jag gå ut och älska livet för en stund.

[x] Jag ska njuta, mysa och hitta lugnet.

[x] Är jag sugen på en chokladbit ska jag äta det, varje dag om så är fallet. Eller kanske lussebullar.

[x] Åka till London med syster veckan innan jul.

[x] Hålla igång träningen året ut.

[x] Avsluta allt som har med 2015 att göra.

[x] Åka till Göteborg och gå på julkonsert. Förhoppningsvis blir det Jul på Liseberg också.

[x] Jag ska vara ledig, mer ledig än en vanlig månad.

[x] Fira julafton och nyårsafton på något vis. Undra om planerna är spikade?

[x] Ha en otroligt fin födelsedag, på det sättet jag vill att den ska vara.

[x] Simma 5000 meter ett pass.

[  ] Jag vill springa i skogen på julaftons morgon.

LussebullarJulblomma

5 reaktioner på ”December – I love you

  1. Så fin lista! ”Kommer snön ska jag gå ut och älska livet för en stund.” lät ju underbart och tack för att du nämnt vår adventskalender!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *