2 verktyg som underlättar träningen

Hälsa

Jag är intresserad av teknik, jag är intresserad över nyheter och jag är intresserad av träning. Det kombinerat blir en del av något riktigt roligt, enligt mig. Här kommer två verktyg jag tycker du ska överväga att skaffa dig (om du inte redan har det vill säga).

Garmin forerunner 920xt
En pulsklocka är det bästa jag har gjort för min träning. Jag har länge haft flera olika gps-klockor eller liknande, alternativt använd en app i mobilen. Men i slutet av sommaren skaffade jag mig en pulsklocka, som har otroligt många funktioner. Att klockan ska ha många funktioner behöver inte vara nödvändigt, men att ha ett tillhörande pulsband det är det viktigaste. Träningen har blivit så mycket enklare att analysera med hjälp av att ha koll på min puls.

Jag har inte alls varit intresserad över att träna efter puls tidigare, men i höst blev det aktuellt. Med det kan jag genast få svar på varför vissa pass blir så otroligt jobbiga, eller varför jag inte ser någon utveckling etc. Jag har mer koll på träningskvaliteten nu. Men pulsklockan får inte ersätta dem passen som jag kör bara på känsla.

Just Garmin forerunner 920xt är den bästa klockan jag någonsin haft och jag är otroligt nöjd med det köpet. I början testade jag att ha den på mig när jag simmade (egentligen ska man inte ha klocka på sig när man simmar, ”simregler”) för att se hur exakt den var, eller för att analysera min simteknik. Numera använder jag den vid promenader, löpning, cykling och spinning mest.

Träningsdagbok på jogg.se
Jag har sedan 2012 fört träningsdagbok på jogg.se. Så hela min träning senare delen av mitt liv, eller i alla fall dem senaste fyra åren finns där (dem åren jag har tillägnat åt min hälsa och träning). En träningsdagbok är något som har peppat mig och gett mig motivation flera gånger om, samtidigt som jag kan jämföra från år till år. Hitta tider, distanser, tävlingar eller annat. Just på jogg.se har dem andra spännande funktioner också, men jag använder mest just träningsdagboken för att dokumentera min träning i form av datum, typ, tid och sträcka. Det finns flera olika sajter man kan välja på, men jag har fastnat för den här och jag tycker absolut det ska finnas online, för att alltid få tag i det och ha det sparat.

→ Men ett par bra löparskor är ett viktigt verktyg till härligare löpning.
→ Eller att lyssna på något underhållande på mobilen när jag har blivit instängd i mina tankar för länge.
Under hösten har jag funderat på att skaffa mig en trainer för att hålla igång cyklingen under vintern.

Musikhjälpen - stafetten

5 reaktioner på ”2 verktyg som underlättar träningen

  1. Pingback: Videoblogg: Mina tre bästa träningsprylar - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar
  2. Jag håller med dig, 920:an är bäst. Jag hade en 310xt innan men den här är bättre. Grym batteritid också. Sedan är den snygg! Jag har laddat hem en annan urtavla som piffade upp.

    1. Jag tycker också den är snygg, men har dock inte så många andra att jämföra med när det kommer till funktionerna. Men att ha en med pulsband är ju det absolut bästa! Älskar batteritiden.

  3. Har du testat en riktig simklocka? Jag simmade länge med Swimovates klocka Poolmate som är billigare och mindre än Garmin och dessutom bättre anpassad för simning. Riktigt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *