Fredagens prolog

Resor

Lund – Trelleborg / 61,5km

Äntligen var dagen här, dagen då årets häftigaste resa startar. Allt började på Barn och Ungdomssjukhuset i Lund, så först träffades vi i Jönköping för att åka med våra servicebilar ned till Skåne. Jag har faktiskt bara varit i Skåne en gång tidigare, Lund även då. Så bilresan var otroligt vacker på slutet, när man såg Helsingborg och det platta landskapet.

På BUS i Lund besökte vi barnen, samtidigt som en clown hade en föreställning. All logistik, väntan och värmen gjorde dagen lite seg för egentligen ville vi bara börja cykla. Men besöket på sjukhuset var mycket fint och berörande!

Fem svenska lag cyklade i en lång klunga från Lund till Malmö. Den känslan var otroligt häftig och en försmak på hur det kommer kännas om en vecka. Vi rullade in på Malmö torg för lite underhållning, för att senare splittras upp från dem andra teamen och Team Jönköping fortsatte sin färd mot Trelleborg och färjan mot Rostock.

Innan ombordstigning åt vi pastasallad och pustade ut i skuggan. Färjan avgick vid 22.45, så det var bara att hoppa in i duschen och somna sen.

Prologen var därmed slut och det var otroligt härligt att vi var påväg, för hela veckan innan var sjukt stressig för min del och när vi rullade iväg var det inget mer att göra, bara att hoppas på att allt jag behövde fanns nedpackat i mina väskor. Och det enda jag behövde fokusera på var självaste cyklingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *