24e december

Allmänt

Min jul var hur underbar som helst. För första gången så firade vi julafton både den 24e och den 25e, vilket verkligen gjorde att kalaset varade ännu längre än vad det redan är. Traditionsenligt så fikade vi hemma tillsammans med farmor och farfar under julaftonsförmiddagen. Vid klockan 15 är det alltid Kalle Anka, oavsett om jag har sett den typ 20 gånger (kanske det jag sett flest gånger någonsin). I år jobbade pappa dag så vi inväntade honom innan det var dags för lutfisken… och paketöppningen såklart.

Jag hade skrivit en önskelista på de saker jag önskade mig, en ganska så exakt lista. Men mycket av det blev det helt enkelt att jag handlade själv/hjälpte mamma att handla. Vad gjorde det? Förutom då att jag i princip visste alla julklappar jag skulle få. Men jag kör alltid på att man inte ska köpa något för köpandets skull, då är jag hellre utan, eller väljer andra alternativ. För saker jag ändå inte vill ha tycker jag är onödigt att någon ska köpa till mig. Så på det här sättet fick jag ju det jag ville ha. En jättestor överraskning var det dock inte som väntade där under granen.

Innan hemfärd igen så åt vi ananasgröt som är det bästa med julafton. Det är så otroligt gott! Mormors variant på Ris a la Malta. För andra året nu så sov jag hemma (förr var det en tradition att stanna kvar hos mormor och morfar). Jag avslutade den mycket lyckade dagen med mina favorit-tvserier. Pricken var faktiskt snön som föll under dagen. Från barmark till ett vitt täcke. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *