100 procent och lite till

Hälsa

I somras när jag så mycket tänkte på vad jag ville göra under hösten 2014, visste jag inte vad jag ville. Jag hade faktiskt inte en aning och väldigt långt in på augusti visste jag inte vart jag skulle hamna någonstans. Min tanke var från början att det skulle bli en lite lugnare höst, kanske jobba några timmar i veckan på något ställe och resterande tid skulle jag ägna åt kanske träning eller helt enkelt hitta tillbaka till Clara. Så det var länge oklart och det tog många veckor innan jag visste vad jag ville.

Men sedan, väldigt mycket utav en slump så fick jag en klar plan av hur min höst skulle bli. Jag hade haft tanken under sommaren att jag ville gå tillbaka till mina simskolor som jag jobbat så mycket med tidigare. Men eftersom jag var lite sent ute, eftersom jag inte tänkte den tanken från början så fanns det inte många lediga timmar över för mig där. Att plugga hade jag bestämt mig tidigare för att jag inte ville, eftersom jag inte vet längre vart jag vill landa. Så ett tag var det som om höstterminen skulle vara väldigt lugn, utan något som helst. Men det är ju faktiskt inte riktigt jag. Jag skulle aldrig klara av fyra månader utan att ha något att göra. På något sett visste jag ändå att det skulle lösa sig.

Så när jag väl hade bestämt mig för att tacka nej till att ta mig åt simskolor kanske någon timma, några dagar i veckan (eftersom jag inte vill boka upp mig på strötider för det skulle sätta stopp för mig att kanske göra något annat i sådana fall), då precis när jag tackar nej till timjobbet så får jag en 50 procentig tjänst tillbaka som erbjudande. När jag väl hade bestämt mig för att inte ha simskolor, blir jag alltså erbjuden 50 procent. Då fick jag se allt med ett helt annat perspektiv. Det var väldigt svårt att inte tacka Ja. Så bara en vecka innan simskolorna började i slutet av augusti så hade jag ett jobb. Jag visste hur min höst skulle se ut, lite mer i alla fall.

Bara någon dag in på det nygamla jobbat, fick jag tanken ”vad ska jag göra resterande tid, när jag inte jobbar här?”. Då tog jag alla mina chanser jag hade, jag sökte upp olika andra jobb och tänkte att jag kunde kombinera två jobb i veckan. Det skulle ju vara kul. Jag sökte på olika ställen, men bara på sådana ställen jag själv skulle kunna tänka mig att arbeta på, ställen som verkade roliga. Jag tänkte inte så mycket mer på det, men efter några dagar får jag både mail och telefonsamtal. Inte ett och inte två. Det blev lite utav en ketchupeffekt. Två av dem jobben jag sökte, fick jag. Från ett annat ställe, blev jag kontaktad utan att jag själv sökt något. Kort och gott så har jag numera fyra jobb. Några veckor i september var det faktiskt fem olika. Så veckorna är inte slut för mig när jag kommit upp i fyrtio timmar, för det räcker faktiskt inte på långa vägar.

Men SÅ mycket jag älskar livet just nu, just den här hösten. Som en omstart på 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *