Självförtroendet gick i botten

Allmänt

Många gånger, väldigt många gånger har jag ett mycket bra självförtroende när det gäller simskolorna. Men nu har jag inte haft simskolor på nästan ett år och jag liksom glömt bort hur jag många gånger kämpade för att det skulle bli så bra som möjligt. Jag ville att varje barn skulle känna sig unikt, jag ville att varje barn skulle få lika mycket tid och beröm, samt att jag skulle se alla. Jag ville också kräva av mig själv att alla skulle utvecklas på sitt sätt, i alla fall ett steg i rätt riktning.

Nu har jag jobbat i två veckor, två väldigt intensiva veckor. Dagarna har flytit på och jag kom snabbt in i mitt gamla tänk igen. Men det var ju just det där jag nämde ovan. Dagarna har varit ganska så smärtfria, då menar jag att det inte har hänt så mycket att ta itu med, det har bara rullat på. Men idag, idag slog det till. Jag förlorade allt vad som har med självförtroende att göra. Jag tappade det. Jag kände att jag inte räckte till och att jag ville så mycket mer, jag ville det som jag beskriver. Jag vill att alla barn ska bli sedda, jag vill att alla ska få lära sig med kvalitet på sin undervisning. Men det går inte när en strand är full av alla andra badgäster som är i vägen, som stör, som hoppas nästan på mina simskolebarn, som skriker och som är allmänt jobbiga.

Det är dock inget jag kan göra åt och det är inte mitt fel, det är föräldrarna som måste ha bättre koll på sina barn. Men i vilket fall som helst så går min energi åt att hålla koll på mer barn än bara mina egna som redan där är väldigt många. Det gör också att jag blir arg på de andra badgästerna, vilket betyder att mitt humör till simskolebarnen också påverkas. Idag kände jag mig otillräcklig! Och under den lilla tid barnen har i vattnet innan de fryser ihjäl hinner jag inte alls det jag vill för att de ska få den bästa undervisningen, få de trevligaste simlektionerna osv.

En sak har jag i alla fall lärt mig under mina alla år, det är att i morgon är en ny dag och då börjar jag alltid om. Jag tar alltid på mig det glada leendet och ska göra den dagen bättre än gårdagen, det är en regel för mig. Så i morgon tisdag hoppas jag på att det inte alls är så mycket jobbiga badgäster på stranden och i vattnet precis där vi ska vara. Jag hoppas att det är lite varmare så att barnen orkar vara i vattnet någon minut längre och jag hoppas på att jag kan vara glad, nöjd och känna mig bättre i morgon.

Nu var det inte så att alla lektioner var såhär idag, utan mer två utav sex. Men två och en halv av de där sex blev inställda pga att inga barn kom eller på vädret, men en lektion blev i alla fall lyckad och det är bättre än inget. Så nu är det bara att testa nästa sätt för att lyckas, ett nytt sätt att se på situationen för att reda ut allt.

Bilden är inte från idag, för idag var det betydligt fler folk men vädret var mycket sämre och avslutades med hagel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *