På bondgården

Allmänt

Testa en dag då du bara gör det du känner för, något som i vanliga fall inte brukar finnas med i din kalender. Ta det lugnt, stryk vissa tankar och bara var där. Fullfölj den där tanken du fick för en minut för någon dag sedan. Bara lev, bara njut. Det kommer resultera i en alldeles underbar dag. En dag som jag hade idag.

Jag klev upp tidigt, så tidigt att jag kunde följa med på pappas jobb under förmiddagen. Han har inte ett vanligt kontorsjobb utan ett lastbilsjobb där han hämtar mjölken från bönderna och kör den till mejeriet så alla vi kan dricka den, eller kanske ha den på gröten etc. Så idag har jag åkt lastbil. Idag har jag åkt färjan mellan Gränna och Visingsö. Idag har jag besökt 14 bondgårdar, för att hämta alla kossornas mjölk. Jag har fått se kossor, kalvar, hur en robotgård fungera, jag har fått se landet runt omkring där jag bor från ett annat håll, jag har fått se hur man ”klipper klorna” på kossorna och mycket mer. Senast jag var med kommer jag knappt ihåg, det måste vara hur många år som helst. Senast jag var på Visingsö är också snart två år sen. Och även att dagens lass gick i hemtrakten var det mycket spännande att följa med just där, eftersom jag känner igen mig på många ställen, men samtidigt fick jag se ställen jag aldrig varit på förut. Faktiskt aldrig tänkt på tidigare.

Efter att jag följt med från 6.30-12.30 var det dags för lunch. Dagen till ära skulle det bli spagetti med köttfärssås i Tenhult, hemma hos min kusin med familj. God mat, härligt umgänge och prat. Så en riktigt mysig eftermiddag också.

Veckans absolut bästa beslut var att jag kom på att jag ville följa med till bondgårdarna (en väldigt spontan tanke som jag kom på i helgen och genomförde). Jag har fått se massor, jag har fått lära mig massor, men framförallt har jag haft en underbar dag. En fantastiskt rolig äventyrsdag, kan man kalla den här skärtorsdagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *