K. Barona iela 109

Resor

Igår kom de sista sakerna som jag hade beställt för att få till den lilla extra känslan. Så under förmiddagen idag har jag storstädat allt även fast jag var tvungen att göra det när jag flyttade in för två veckor sedan. Så nu är allt på sin plats, det är städat, fint och jag älskar det. Jag har allt det jag vill ha och tror att jag kommer trivas här riktigt bra. För som jag har skrivit tidigare så är det här min trygghetszon just nu, men jag jobbar på att det utanför också ska kännas bättre.

Det är helt nyrenoverat så de första dagarna var rummen fyllda av renoveringssmuts fortfarande, men efter ett antal gånger städningar så är det rent och det börjar mer och mer bli inbott nu. Likadant gäller vitvaror och toaletten, allt är nytt. För mig är det perfekt! Jag bor på fjärde våningen med fönster ut mot gatan och jag är så nöjd med att jag valde som jag valde. Om någon undrar över storleken så vet jag faktiskt inte hur stor den är, men uppskattningsvis 25-30 kvadrat kanske (ganska så avlång) och jag gillar att jag har som en delning mellan kök/sovrum. Det här stället jag bor på är det som studentettor i tre sammanhängande hus med portkod utanför entrén, så det känns tryggt och än finns det fortfarande många lägenheter lediga (jag bor själv på mitt plan i min trappuppgång). Om jag får gissa så är det för att dem inte är möblerade, vilket många inte gillar. Men det var det enda jag var ute efter. Jag vill ha mina egna saker.

Jag tygger det ligger bra till i staden också. En kvart till ett stort köpcentrum och mindre än en kvart till City/Old town. Den populäraste spårvagnslinjen går precis utanför dörren och tar mig till de flesta ställen. Det lilla negativa är att jag måste byta till buss om jag ska ta mig till skolans huvudbyggnad, vilket gör att det tar en aning längre tid. Men majoriteten av gångerna går det från dörr till dörr på en halvtimme. Sträckan är inte speciellt lång men eftersom det inkluderar ett byte samt två gångsträckor (med ett antal övergångsställen och rödljus) så tar det lite längre tid (lite som att åka från Huskvarna till Jönköping).

En del av sakerna så som lite köksprylar hade jag med mig hemifrån. Men det mesta har jag handlat på IKEA här i Riga. Jag beklagar ljuset på bilderna men för att förtydliga så är väggarna i en ljusgul nyans, helt okey tycker jag. Och sen har jag kört möblerna i vitt med lite svarta/gråa detaljer. Sådan är jag! Hemma i Gränna har jag ungefär samma färger fast det går lite mer i svart, samt att jag inte har gula väggar. Det här känns bra!

Så om någon någon gång ska åka till Riga kan man alltid få bo hos mig. För jag har en extrasäng, utrymme och bor smidigt/bra. Om någon undrar efter hela adressen får man gärna höra av sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *