20 dagars experiment

Hälsa

I tisdags genomförde jag mitt första träningspass för det här året, så underbart det kändes! Då var det även 20 dagar kvar tills jag beger mig till Riga. Så jag började med ett litet experiment…

Jag ska under de 20 dagarna försöka tänka i hälsobanor och försöka komma igång med träningen lite mer. Jag har inte riktigt hittat tillbaka till min vanliga dygnsrytmn sedan jag kom tillbaka till Sverige, det känns som jag har levt i den engelska tidszonen även på hemmaplan med sena kvällar och sena morgonar. Så väckarklockan är numera ställd på 7.00 framöver tills mitt lilla experiment är över. För sedan med flytten backar jag tillbaka ytterligare en tidszon. Vilket medför en riktigt stor omställning om jag inte får till min normala dygnsrytm. Jag ska också starta varje morgon med en promenad på minst 5 kilometer, oavsett hur jobbigt det än kan vara och oavsett väder. Samt att jag ska försöka få till ett träningspass på 2+1 metoden. Det vill säga träna 2 dagar, vila 1 dag (ej från promenaden). Utöver detta blir det en och annan hundpromenad, vilket har blivit normalt för mig den senaste tiden, samt att jag försöker ta vara på all vardagsmotion man kan få.

Den 26 januaro ska det bli spännande att se vad resultaten blir. Det här är något jag verkligen vill lyckas med och 20 dagar som en kickstart borde jag klara av. Det är perfekt tidpunkt på året nu när jag har mycket tid om dagarna eftersom jag inte har något planerat framöver så det fungerar utmärkt. Jag är laddad och än har dessa nästan tre dagar följt experimentet.


Målet med dessa 20 dagar:

  • Börja dagen med en promenad och träna 2+1
  • Se om det blir några hälsoeffekter på den tide
  • Få en bättre dygnsrytm, med omkring 8 timmars sömn varje natt och vakna 7.00 varje morgon
  • Komma ut och röra på mig mer
  • Tänka lite mer i hälsosamma banor, både när det gäller kost, träning, sömn och stress
  • Få tillbaka den konditionen jag har tappat (eftersom december månad endast bestod av ett simpass/vecka och massor av julmat)
  • Försöka komma i någon slags bättre form inför Vasan
  • Få till en träningsrutin (om jag kan hålla den någorlunda lika i Riga återstår att se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *