Julafton 2013

Allmänt

Igår hade jag en underbar dag, med precis allt som jag ville att den skulle innehålla. Familjen, släkten, god mat och julklappar. I nästan 18 år har vi alltid firat jul med endast mormor och morfar, där det blir Kalle Anka klockan tre, följt av lutfisk och julklappsöppning. För att sedan avsluta med att sova över där. Det har varit traditionen och jag älskar sådant. Traditioner alltså. Och i år hade jag trott att det skulle bli det samma, men jag fick för bara några dagar sedan reda på att vi skulle ändra lite på vårt firande…

Så igår hade vi julfika med farmor och farfar på förmiddagen, vilket vi i och för sig brukar ha tidigare år också. När tiden var kommen åkte vi till mormor och morfar som också bor i Gränna för att kolla på Kalle Anka. Till middag kör vi alltid på lutfisk med ananasgröt till efterrätt. I år hade vi även sagt att det inte skulle bli så många julklappar, vilket jag gick med på men trots det så blev det en hel del. Mest till lillasyster. Jag fick precis allt det jag hade önskat mig plus lite till och jag är supernöjd. Sängkläder i satin älskar jag att önska mig, pengar, lite choklad, en lott som jag vann 100 kronor på, en bakbok, en dag på Isaberg, en ny löparjacka och ett nytt längdskidsställ från Craft. Jag tror jag aldrig varit så nöjd med klapparna tidigare.

Nytt för i år var att vi åkte till Örserum där min faster bor och alla mina kusiner, farmor och farfar med mera var där. Så vi fick verkligen träffa hela den närmsta släkten och jag gillade det, trots att det bröt en fin tradition. Sen när klockan var läggdags kändes det konstigt att somna hemma till Love actuallyEn bättre Julafton är svårt att hitta. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *