Bonfire night

Allmänt

Stämningen kändes precis som Midnattsloppet, bara att jag hade tre tröjor, vinterjacka, pannband och vantar istället för tshirt. Flera tusentalsmänniskor var samlade för att se årets stora event i South Park. I luften hängde regnet men det stoppade ingen. Trafiken stod stilla och att ta sig ut till parken till fots gick betydligt snabbare än med buss (som vanligt vid folkmassor). Väl där var det tivoli, en mängd olika snabbmatsstånd, en scen där band spelade och alla var där av samma anledning. Exakt 19.15 började det! Fyrverkerier som varade i 20 minuter, till en sammanlagd kostnad av 130 000 kronor. Jag har aldrig sett något liknande live tidigare, helt amazing.

Den här kvällen görs varje år för att fira Bonfire night (5 november), det var på 1600talet då en man hade tänkt spränga Westminsterpalatset i London men blev tagen samma natt innan planen sattes till verklighet. Sedan dess firar man detta en lördag närliggande datumet och över 3 miljoner kronor går till välgörenhet från det här eventet varje år. Familjen här hemma avlossade några raketer i söndags, dock tänkte de inte på säkerheten vilket gjorde att jag höll mig inomhus. Men det var inget att jämföra med gårdagens.

Farmor hade 70 årskalas igår och jag kunde inte vara där istället firade jag henne på egen hand, genom att se de fantastiska fyrverkerierna, som sedan övergick till en stor bonfire (brasa) och avslutades med en Belgisk våffla med jordgubbar. Jag hade en väldigt häftig lördagskväll i kylan, i Oxford. Efter att ha suttit inne hela dagen pga förkylning var det roligt att komma ut, kanske inte det mest optimala men det kunde man bara inte missa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *