I have completely lost it!!

Hälsa

Jag har fullkomligt tappat det!! Jag känner inte igen mig själv längre när det kommer till matvanor. Jag som alltid älskar att äta sunt, älskar ren mat och älskar grönsaker. Under min summerchallenge hade jag som mål att försöka bibehålla den sunda stilen som jag hade i våras, även fast sommaren kan vara den tuffaste tiden på året med mängder av godsaker och tid för något helt annat än sin hälsa. I alla fall så sammanfattar jag det kort med att jag är helt nöjd med min lilla challenge, som kanske gick lite bättre de första veckorna. I september däremot när jag var ledig de flesta dagarna hade jag fortfarande en rätt så bra kosthållning men portionerna var stora och jag var svag för vindruvor. Åt alldeles för mycket vindruvor varje dag. När jag sedan kom till Playitas trodde jag att jag skulle kunna återgå till den kostplan jag innerst inne vill ha, men buffén var alldeles för läcker med massor av valmöjligheter och vissa dagar en underbart dessertbord, även fast jag höll inne på det med måtta.

När jag kom hit till England hade jag verkligen sett fram emot ett liv med rutiner, ett liv där det skulle vara så mycket enklare med en god kosthållning och återigen känna den där underbara hälsan jag kan ha vissa perioder. När man känner sig nöjd med sig själv och verkligen känner hur bra kroppen mår. Till en början älskade jag det, för här fick man bara en portion och man kunde därför inte ”överäta” (äta fast man är mätt, bara för att det är gott). Men sedan hittade jag mina små knep och helt plötslig såg jag mig själv med en Strawberry Frappuccino i handen, eller nästa dag frozen yoghurt. Eller när jag frestas alldeles för mycket i supermarketen och köper fruktsallad eller annan frukt bara för att det är gott. Eller när jag i måndags testade på Cream teaäven fast jag inte gillar något av det som det innehöll. Eller när jag valde både Pizza Hut och KFC(som McDonalds fast med kyckling) när jag var i London. Trots det fortsatte jag när jag var på hemmaplan och valde Pizza Hut’s lunchbuffé några dagar efter. Jag har fullkomligt tappat min identitet!

Mitt psyke klarar inte av det längre! Jag kan inte ha dessa kostvanor, det är verkligen inte jag. Jag brukar aldrig äta på McDonalds trots det har jag ätit där för många gånger de senaste månaderna. Eller pizza, jag har knappt ätit en pizza på hela året för att jag tycker en fräsch sallad är så mycket godare, trots det har jag ätit det två gånger inom tre dagar. Min hjärna orkar inte med det mer, jag mår inte bra utav det- Men ändå väljer jag det. Dels för att jag försöker äta frukost, lunch och middag med ett par mellanmål där i mellan. Frukosten har jag fått ordning på och det fick jag rätt så snabbt. En tallrik naturell yoghurt, med frön, en frukt och två mackor med ost. Helt i min smak, mättande och precis det jag önskar. Mellanmålet i skolan består utav ett äpple. Så länge under dagen är det under kontroll. Sen när det kommer till lunchen…

Då måste jag köpa mat, alltså äta ute någonstans. Jag tycker inte det är speciellt billigt här när det kommer till mat (varken restaurang eller supermarket) och för att välja det billigaste blir det KFC, McDonalds eller liknande. De har lite sundare mat på en sushirestaurang men då är den mycket dyrare. Annars finns det bara massa snabbmat och caféer, inget direkt i min stil. Jag hade önskat de hade en salladsbar… Så där är nog det stora problemet, att det inte finns någon valmöjlighet samt att allt ska gå så snabbt. Engelsmännen hinner knappt sätta sig ner och äta innan de är iväg igen, sa jag att min familj inte ens har ett matbord för de står upp och äter eller sitter i soffan.

På eftermiddagen blir det någon frukt, vilket jag är helt okey med. Dock har det blivit några onödiga saker som de där fruktsalladerna bara för de är frestande. Eller att jag någon gång köpt vindruvor just för att jag älskar det. Men det har bara skett två gånger och kommer inte hända fler gånger eftersom jag även där inte kan stoppa innan de är uppätna, trots jag är mätt. Middagen på kvällen är ändå okey storleksmässigt, du får din portion och sen är det bra. Men många gånger är det inte speciellt bra mat där heller, det är friterat, det är pizza, det är hamburgare. Hela England börjar likna USA!

Jag saknar det fräscha Sverige, med bra valmöjligheter till ett värt pris, jag saknar grönsaker. Jag klarar inte av det här mer nu! Från och med nu ska jag välja nogrannt både efter pris och vad jag mår bra av. Något jag fortfarande inte har gett mig in på är speciellt mycket socker, trots att det kryllar av det överallt (visst att det finns i mycket av den maten jag har ätit) men inget fika, godis, glass, snacks eller nötter (nötter som också var en svaghet de sista veckorna i Sverige).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *