Farväl socker

Hälsa

Det ska bli skönt med vanliga rutiner nu. Under det här lovet har det blivit alldeles För mycket socker för min del, mot vad jag är van vid. I vanliga fall mår jag mycket bättre och jag känner av att det har blivit för mycket. Men det är oerhört svårt att stå emot när inget är som vanligt. Hela familjen är hemma, jag själv är hemma och julen bjuder nästan bara på massa onyttigheter. Julen är chokladens högtid och jag vet inte hur många kartonger Aladdin som ätits upp här i huset. Det har även varit en hel del annan choklad och godis. När man inte har något annat att tänka på så är det genast mycket svårare att hålla sig borta från saker, det är genast mycket svårare när resten av familjen äter. Nu är det faktiskt inte så att jag har gått och längtat efter godis och choklad under hösten, vilket jag är glad för. Det är något jag klara mig utan, som jag gärna vill klara mig utan också. Men ibland kan frestelsen vara stor, speciellt när man blir bjuden eller är lite småsugen på något.

Det var en dag på lovet, tror nyårsdagen eller något liknande då hade Aladdin mörk choklad öppnats. En chokladkartong jag varit sugen att testa ända sedan den kom ut i affären. Jag hade stått emot flera gånger och jag var faktiskt nöjd över att jag inte hade ätit något godis eller choklad. Det lilla godisavtalet sträckte sig bara fram till jollovet och jag fick egentligen äta. Men jag klarade mig utan och jag kände inget behov av det, men så när det vara några få bitar kvar i kartongen smakade jag på en och en till. Men det blev endast tre bitar choklad på hela lovet. Jag är nöjd.

Sen eftersom det är så mycket som ska firas under jullovet är det tårta hit och dit, jag är SÅ trött på tårta nu, så jag skulle kunna stå över hela året känns det som. Det har blivit alldeles för mycket, speciellt socker. Sen bjuder julen på mycket goda saker som innehåller en del socker också. Risgrynsgröt som det endast blev ett kok av, jag som brukar äta det till frukost i flera månader. Men jag fick nog, alldeles för sött för min smak. Vörtbröd är riktigt gott med julskinka till, mycket sött också men jag unnade mig några frukostmånar med sånt bröd.

Men nu är allt slut och allt kommer genast var mycket hårade. Det är jag själv som bestämmer och jag vill att det ska vara så. Jag mår mycket bättre av det. Hejdå socker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *