Godisförbud?

Hälsa
Idag har det gått 2 veckor sedan jag började om på nytt. Min hälsosamma höst och förhoppningsvis år.

Den 21 augusti 2011 slutade jag äta godis. På slutet gick jag till affären varje dag och köpte en godispåse. Det var absolut inte bra för min kropp och heller inte för plånboken. Men godis var så gott och det är alltid roligt att ha något framför tvn. Jag beslutade mig för att verkligen satsa. Jag hade försökt några gånger innan men det höll ca 1 vecka och sen kom helgen. Ett sätt som fungerade lite mer var att äta max 100g godis i veckan. Men äter man lite blir man genast sugen på mer + att om resten av familjen sitter där med en godispåse i handen går det inte lättare. Men jag lyckades!! Körde det lite som en tävling mot min syster och det höll ända till Jul 2011. Sedan orkade inte min syster med mer, godisgris som hon är. Jag åt några chokladbitar under lovet men när skolan började igen sattes tävlingen igång. Åt man godis eller snacks var man tvungen att bjuda den andre på Bio och middag på Jensens, något som är väldigt gott men lite dyrare.

Från sportlovet till påsklovet hade jag en idrottsuppgift att förbättre något i livet. Jag tyckte jag hade det rätt bra men valde att ta bort så mycket socker som möjligt, förutom det som är i själva maten. Jag lyckades, men genast efter det börjades både chokladätandet och glassätandet. Glass och choklad är väldigt gott! Men inget godis, eftersom jag inte orkade ”avgifta” mig en gång till. Den första månaden är den jobbigaste och har man då börjat äta igen, tar det genast stryk och betydligt svårare att sluta. Under sommaren har jag proppat i min glass och choklad. Jag bestämde mig för att köra en favorit i repris den 20 augusti 2012. Men i år har jag tagit bort allt socker så som godis, snacks, kakor, fika, glass, choklad etc. Ska hålla på så här i några veckor är det tänkt men sen måste man få unna sig något som en chokladbit då och då. Men inte just nu!

Bra mat tillsammans med regelbunden och daglig träning ska vara 2 stora delar av min höst 2012, just för att må bättre!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *