World Cup Ulricehamn

Allmänt

I julklapp fick jag biljetter till att se World Cup Ulricehamn som genomfördes nu i helgen. Något jag hade önskat mig för jag ville så gärna dit och kolla, eftersom jag aldrig har kollat på ett skidlopp live. Nu när det nästan var på hemmaplan också kunde jag bara inte missa det. Jag tog med pappa och farbror, så åkte vi till Ulricehamn i morse.

Det var en tidig morgon, med ganska många timmars väntande innan tävlingsstart 11.30. Jag frös om fötterna, men försökte hålla mig varm genom att hoppa runt i halkan i väntan på start. Först ut var damernas stafett med Ingmarsdotter, Henriksson, Kalla och Falk. Trea kom de. Wow säger jag bara.

Strax efteråt körde herrarna stafett – Richardsson, Olsson, Hellner och Halfvarsson. Efter ett spännande lopp, med något ryck och en spurtuppgörelse kom de tvåa. De två första åkarna körde klassiskt och de två sista fristil. Jag tyckte de svenska andralagen var otroligt duktiga också.

Vilken otroligt häftig stämning det var i Lassalyckan i Ulricehamn. Sextio tusen besökare i dagarna två, fina pallplatser för svenskarna och många kända skidåkare. Kungen gjorde ett besök också. Att se Världscupen på tv är en sak, vilket jag gjorde igår. Att uppleva allt det där jag och alla andra som var där fick uppleva idag det är otroligt coolt. Vilken upplevelse. Vilket arrangemang. Vilken julklapp. Vilken söndag. Häftigt!

worldcupworldcupworldcupworldcup

2 reaktioner på ”World Cup Ulricehamn

  1. Härlig doft av tobaksrök i hela bilen sen ? Pappa var helt slut ikväll efter att ha fått så mycket frisk luft i helgen, han brukar ju ligga framför tvn och kolla på skidor annars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *