Det är bra att ha tråkigt ibland

Allmänt

Det är inte ofta jag har tråkigt, för jag ogillar att ha tråkigt. Jag börjar liksom tänka för mycket då, typ djupt existentiella frågor snurrar runt i huvudet, frågor jag är obekväm vid. Men det är bra att ha tråkigt ibland. Inte bara eftersom jag inte trivs i det tillståndet att jag blir mycket mer kreativ och kommer/hittar på nya saker, men också för att uppskatta de ljuvliga, lyckliga, roliga och glada stunderna ännu mer.

I fredags var jag på badet redan vid 07.00 på morgonen och simmade, det var verkligen underbart. Sen åkte jag hem, pluggade, åt mat och bockade av allt jag hade på dagens lista. Till slut hade jag inget kvar att göra och hjärnan gick på högvarv av allt den hade behövt ta in under dagen. På kvällen hade jag tråkigt, riktigt tråkigt. Jag hade varit hemma hela dagen, förutom simningen på morgonen då. Egentligen hade jag kunnat komma på vad som helst att göra, sådant jag älskar att göra, men jag hade ju redan gjort allt den dagen – det blev som ett tankestopp. Innan jag somnade öppnade jag en ny, intressant bok och började läsa.

Igår jobbade jag hela förmiddagen och på eftermiddagen fortsatte jag läsa boken. För jag tror skarpt på att sära på pluggtiden och fritiden. Jag pluggar på bestämda tider och jag har fritid resten eller kanske jobb, eller annat. I helgen skulle jag inte plugga. Sen tog jag cykeln i det otroligt härliga vädret och rev av intervaller – tills jag blev stoppad av 5-6 stycken får mitt på vägen…

Idag har det varit en riktigt happy sunday. När klockan ringde vid 07.00 i morse försökte jag komma på varför jag skulle gå upp nu? Jag var helt borta i tanken, sen kom jag på att jag skulle cykla. Efter frukosten satte jag iväg mot Jönköping i motvinden för att möta upp fem andra cyklister. Vi cyklade till Kivarps gårdsmejeri och fikade, innan vi var tillbaka vid ursprungsplatsen och jag kunde fortsätta min cykeltur hemåt Gränna.

Jag njöt alla femton milen och det jag bestämde mig för när jag cyklade där ensam från Jönköping var att jag ville bada i Vättern. Vättern har varit lockande hela veckan och den som följer mig på Twitter kanske har märkt att jag har tjatat mycket om vatten, Vättern och simning i veckan. Jag har i alla fall tänkt på det, då det enda jag har velat göra var att hoppa i sjön och bada eller simma mest varje dag. Nu blev det av! Ett dopp i 17°C Vättern i september har jag nog aldrig tidigare gjort. Det var inte ens kallt, bara uppfriskande. Doppet i Göteborg för ett par veckor sedan blev alltså inte sommarens sista, var dagens dopp det sista för 2016?

Så från att jag hade en tråkig fredagskväll till att vara happy happy happy hela dagen lång idag, blev den här helgen riktigt lyckad. Lyckad trots mindre strapatser och nästan varje timma på hemmaplan, utan några större planer. Det jag minns är dagens cykling och bad, det tar jag med mig in i veckan som kommer.

fikacyklingkivarpfikacyklingkivarpvatternbadvatternbadvatternbad

3 reaktioner på ”Det är bra att ha tråkigt ibland

  1. Men vad härligt med bad! Blir lite sugen, men har dragit på mig en förkylning, såklart. Håller med om det där att ha tråkigt… Det är väl då en kommer på de absolut bästa idéerna!

  2. Du skriver att du inte vill ha tråkigt för att inte tänka en del sorts tankar, men kan det inte vara just det som är bra? Om man har fullt upp kan man skjuta bort sådant som är obekvämt och jobbigt. Att då faktiskt tänka och få utmana just det som är jobbigt tror jag är bra! För då kan man också gå vidare och analysa det. Allt är inte smidigt, kul och mysigt.

    Tror du detta har någon som helst relevans?

    1. Ja men absolut! Det är väl därför jag ogillar att ha tråkigt, för att jag börjar tänka och liksom hamnar bortom bekvämligheten ;) Men samtidigt är det bra att hamna där ibland, för att reda ut och sortera, möta det jobbiga/läskiga. Desto mer uppskattar jag roliga stunder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *