När helgen inte blev som jag ville att den skulle bli

Hälsa

Jag har haft en väldigt tråkig helg. Backar vi tillbaka till bara något år, så såg alltid mina helger ut ungefär såhär. Men nu är det inte jag längre. För jag älskar att upptäcka saker, hänga med på äventyr, röra på mig och göra något värdefullt med tiden. Som jag senare verkligen kan känna att det här är något jag sent kommer glömma. Egentligen är det så med alla dagar, men helgerna speciellt för då har jag extra med tid till att göra skojigheter.

Jag har haft semester hela veckan och med det sagt är jag nu inne på mina sista timmar för den här sommaren. Jag har haft fler dagar än någonsin, men nu känner jag mig klar med ledighet och semester. Jag gillar vardag, rutiner, roligheter och annat som är svårare att få till när det är just semester. Men samtidigt finns det saker jag gör på semestern som jag annars på året inte hinner med, men nu är jag klar. Nu vill jag jobba.

Jag hade en rätt lång jobbvecka förra veckan, sen fick jag en lagom fin helg för att inleda den här veckan med massor av cykling. Onsdagen hade både toppar och dalar för att sedan ha en kanondag i torsdags. Jag cyklade, jag åkte till Borås, jag umgicks med Team Rynkeby och jag kom hem sent. Det var en minnesvärd torsdag.

I fredags hade jag veckans första vilodag, redan på morgonen klättrade jag på väggarna för numera har jag prioriterat om tiden att jag ägnar stora delar av dagarna åt träning. När jag har vilodag har jag massa tid över till annat, men den här dagen hade jag inget annat att göra. Träna på min vilodag skulle heller inte vara det smartaste. Till slut följde jag med mamma och pappa till Jönköping för att shoppa lite, på kvällen åt vi räkor.

Jag har haft problem med lungor eller ja vad det nu kan vara, för varken jag eller läkaren vet. Jag gjorde en röntgen efter Parisresan som visade att det inte var några fel på varken mina lungor eller hjärta. Men i fredags kväll högg det till i vänstersidan och jag fick ont varje gång jag andades. Jag trodde det skulle gå över, men nu var det kraftigare än någonsin. Jag har fortfarande ont idag och därmed sket sig min träningsdag på Visingsö igår.

Jag såg fram emot att återigen få träna igår, för fredagen var inte speciellt rolig och jag var otroligt rastlös. Jag kände att jag slösade med tid på ingenting, så kan jag känna ibland. Så har jag känt hela helgen faktiskt. För igår skulle jag simma Visingsö open water, cykla och springa. Jag fick ställa in allt och istället göra ingenting. Vi städade lite, jag hade ont, jag var trött och mådde inte på topp. Tillslut visste jag inte vad jag skulle hitta på att jag började jobba, på min semester!

På kvällen letade jag upp två komedier och hade filmkväll i soffan. Vilket var otroligt länge sen jag hade sist. Sen somnade jag tidigt och sov många timmar för att idag fortsätta med ingenting. Jag har gjort vissa nödvändiga saker som jag borde göra inom en snar framtid, nu när det är avbockat känns det bra. Jag har jobbat och jag har längtat efter att det ska bli måndag för att få jobba på riktigt med simskolorna igen. Dessutom ett steg närmre att inte ha ont förhoppningsvis. Två dagar rätt lika varandra den här helgen.

Nu är det bara två veckor kvar av sommarlovet.

traillopningEn av topparna i onsdags, när jag var ute och lekte lite traillöpare för att senare göra en kraschlandning.

2 reaktioner på ”När helgen inte blev som jag ville att den skulle bli

  1. Har du ringt 1177 för rådgivning eftersom det kanske blivit värre? Tycker att du borde få en sekond opinion eftersom du fortfarande har ont utan att ha fått någon egentlig hjälp.
    Ta hand om dig ?

  2. Tråkigt när man inte kan göra det man vill göra.
    Du skrev i ett tidigare svar att din andning förmodligen hade med astma att göra. Har du kollat upp det tidigare, eller är det bara en gissning? Om du ”bara” har gjort röntgen, be om att få göra lungtest / ansträningstest.

    Ändå klokt att vila!
    Kram fina du och krya på dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *