En långhelg på Öland

Allmänt

I lördags tävlade jag i Ironman Kalmar och med det tog vi en långhelg på Öland. För nu var det inte längre ett motionslopp, nu var det tävling på riktigt med allt vad det innebar. Bland annat obligatorisk registrering och race briefing på torsdagskvällen, samt incheckning av cykel med mera på fredagen. Så vi hyrde stuga strax utanför Borgholm.

När jag var yngre umgicks vi mycket med dom som äger stugan vi hyrde. Jag har varit där några gånger förut, men det var väldigt längesen att jag bara har svaga minnen kvar.

Efter lunch i torsdags åkte vi iväg och jag kan säga att vägen dit är otroligt tråkig (då gillar jag att både köra och åka bil). I alla fall var vi framme i Kalmar efter några timmar och jag registrerade mig, vi åt pizza och sen gick jag på mötet innan vi åkte över till Öland.

Bara timman senare när mörkret hade lagt sig kom faster, farbror och kusinbarnen. Vi hade kräftskiva tillsammans en torsdagskväll. Det var riktigt spontant och mysigt.

kraftskivakraftskiva

På fredagen åkte vi alla till Borgholm och gick lite där, vi handlade korv som vi grillade till lunch. Sen åkte jag med pappa till Kalmar igen för att lämna min tävlingsutrustning medan andra gick till havet för att ta ett dopp.

borgholm

Hela lördagen tävlade jag. Mamma, pappa samt Julia var i Kalmar hela lördagen för min skull. Som jag älskar dem! Resten hejade på i Färjestaden innan jag cyklade tillbaka över bron efter elva mil på Öland. Det blev en sen kväll efter en mycket fin dag.

oland1

Igår åkte vi hemåt, då kom mormor och morfar med kräftpaj och cheesecake – typisk god mat efter en hel lördag utan egentligen någon riktig mat.

Vår lilla trip till Öland i samband med Ironman var underbar, inga krav, inga måsten, bara avslappning och umgänge. Det var en riktigt mysig helg. Som en sista semester tillsammans för den här sommaren.

oland

En reaktion på ”En långhelg på Öland

  1. Öland är en plats som betyder mycket för mig. Synd bara att det inte blir så ofta man är där längre. Kul att ni hade det mys!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *