Blodomloppet i Göteborg

Racereport

Min upplevelsevecka fortsatte, för direkt från London åkte jag till Göteborg och bodde hos min vänner i två nätter. När jag vaknade på onsdagsmorgonen hade kroppen fått en lättare chock. I London var det max 15°C och i Göteborg var det strålande solsken och över 25°C redan klockan 08 på morgonen. Jag hade en hel dag för mig själv, så jag satte mig på Condeco för frukost och jobb. Vilken underbar förmiddag.

Innan jag åt en pasta på Vapiano (för jag hade längtat efter riktig mat och inte en macka i farten som är engelskmännens livsstil) gick jag till Löplabbet i hopp om att hitta ett par nya löparskor eftersom mina Pegasus är helt utslitna. Jag gick ut från affären nästan en timma senare, lite besviken över att inte ha påse med ett par nya skor i handen men oj vad mycket kunskap rikare jag var.

På kvällen skulle vi springa Blodomloppet i Göteborg. Det var en tvåvarvsbana på sammanlagt en mil i Slottskogen. Mina lungor mådde inte bra, men jag testade ändå. Det fick gå så långt det gick. Dessutom var det hett och solen stekte, absolut inte optimalt löparväder. Men det blev ju en härlig sommarkväll.

Jag orkade springa fem kilometer, i ett ganska högt tempo, sen sa kroppen ifrån. Jag varvade gång och löpning under det sista varvet, jag valde duscharna vid vätskestationerna och jag försökte få i mig vatten. Jag var riktigt pigg, men ändå ville inte kroppen. Jag såg det som ett träningspass med flera tusentals andra. Jag passerade målet på 1.06.04 och det är jag faktiskt nöjd med eftersom jag inte hade tränat på flera dagar, värmen och att jag inte hade fungerande lungor. Sen blev det picknick.

Onsdagen gick och på torsdagsmorgonen styrde jag bilen mot Borås. Jag ville simma i deras fantastiska simarena, idag var det dock premiär för deras utomhusbassäng. Jag valde lite spontant att riva av mitt simpass utomhus, under solen. Det var magiskt! Det var verkligen en höjdpunkt. Bortser man från Playitas i februari var det årets första utomhussimning. Kroppen jublade.

På eftermiddagen åkte jag till jobbet och avslutade majs intensivsimskolor. Den natten sov jag hemma innan jag på fredagen åkte iväg på nästa äventyr till Isaberg.

blodomloppet

4 reaktioner på ”Blodomloppet i Göteborg

  1. Den där värmen alltså… Jag försökte springa i helgen som var. Galet varmt och hjärnan kändes överkokt efter bara ett par km…
    Men GRYMT kämpat! :-)

  2. Gillar den bilden på oss skarpt! Ska allt framkalla den o sätta upp på kylskåpet :-) och snart kan du bli mer sambo på riktigt då jag fixat en fjärde nyckel ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *