Tjejmilen

Racereport
Jag inser nu när jag börjar skriva, hur svårt det är att få till en korrekt racerapport på ett lopp som hände för snart tre månader sedan…

Tankarna är absolut inte sådär fräscha och jag kommer inte ihåg detaljerna men jag skriver alltid en racerapport på alla lopp jag genomför och därför känner jag att jag måste ha en för min Tjejmil 2014 också. Så här kommer det, väldigt kortfattat och en aning censurerat med endast utmärkande händelser, eftersom det är så min hjärna sållar tankarna.

Lördagen den 6 september åkte bilen mot huvudstaden tillsammans med hela familjen. Nu när jag tänker efter så inser jag att det känns som det var igår, men när jag ska komma ihåg vad som faktiskt hände så var det ofantligt långt bort. Men vi anlände tidigt tidigt, som är vår nya vana. Att nästan vara på plats först av alla för att jag hatar att stressa och det stör varken mig eller någon annan i min familj att behöva gå upp lite tidigare på morgonen för att tjäna in dem timmarna i form av njutning och lugn. Så i expon på Östermalms IP kunde vi gå i lugn och ro, besöka toan utan att behöva köa osv. Jag köpte mig en TomTom Cardio Multisport klocka faktiskt, till ett riktigt fint pris. Jag köpte mig också ett par Nike Pegasus Air +31, eftersom jag har hållit mig borta från inhandling av löparskor ett bra tag.

Väl vid start hade vi också gott med tid och jag kunde se startskottet med de allra snabbaste löparna sticka iväg. Jag såg en del kändisar och jag hann även förbereda mig för min ganska så tidiga start (i startgrupp 6). Jag har ju sprungit två år tidigare, Tjejmilen är faktiskt min debuttävling och tanken i år var till en början att jag inte skulle deltaga. Men eftersom jag i april var bombsäker på att jag skulle bo i Stockholm under hösten så bokade jag mig en plats och då bommar jag självklart inte.

Loppet gick bra, ska jag vara helt ärlig kommer jag inte ihåg så mycket. Vilket betyder att det inte hände så mycket utmärkande saker, det jag vet var att jag fick håll efter vätskekontrollen vilket retade mig något så grymt. Just eftersom jag var ute efter en rekordtid. Jag hade ett sådant flow första halvan av loppet och verkligen älskade att löpa. Men så sprang farthållaren med skylten 60 min förbi mig och jag blev stressad. Jag försökte öka, men det resulterade i att jag fick gå en bit istället. Så jag tänkte om, jag tänkte positivt och jag försökte insupa allt runt omkring. Jag såg David Batra stå och heja på Djurgården, jag såg en och annan jag kände igen. I mål kom jag på 1.05.00, och därmed absolut inte ens i närheten av rekordet. Men vad gjorde det?

Vi åkte vidare till vårt hotell på Östermalm, vi tog det lugnt, vi skrattade och vi hade så otroligt roligt tillsammans som familj. På kvällen åkte vi till favoritrestaurangen i Gamla stan och efteråt tog vi en liten roadtrip i city. Som jag älskar att åka bil och bara kolla runt. Söndag morgon kickade vi igång med hotellfrukost för att senare orka med att avverka några timmar av shopping. Dagen blev inte så lång och jag minns att jag gjorde mina stora kap på lördagen. Vi var tillbaka i Gränna tidig kväll och jag var så glad över helgen. Över att vi som familj fick en fin helg tillsammans.

Resten får bilderna tala för…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *