Sverige på kartan

Resor

Under Sverige-veckan var det inte bara skidåkning som gällde, det var även lite som att åka på en upptäcksfärd. För eftersom jag flög till/från Stockholm fick jag som knappt varit högre upp än det, se en hel del nya ställen. Bland annat passerade vi Gävle, även fast vi kanske inte var inne i city. Dalarna är faktiskt hittills det mest norr ut man kan komma för min del. Och där har jag besökt en hel del städer både sedan tidigare och på de senare åren (beror på att släkten på mammas sida kommer där ifrån/Vasaloppet/Vansbrosimningen). Något som också var nytt för denna gång var Sälens fjäll. Jag har varit i Sälen förra året eftersom starten av Vasaloppet går av stapeln där men mer än så hade jag inte sett. Sträckan Mora – Sälen via Vasaloppsvägen kan jag i princip varenda kurva på nu med tanke på att jag dels åkte den både i bil och på skidor 2013. I år däremot räckte det inte med det. Jag tror jag åkte den sträckan närmare sex gånger inom loppet av en vecka, varav den här gången inte riktigt hela vägen på skidor om man säger så.

På hemvägen stannade vi till i Uppsala, en stad jag heller aldrig varit i. Så det var roligt att få se den även fast stoppet inte var mer än en middag på IKEA, lite fick jag i alla fall se. Jag älskar att besöka nya städer (länder) och jag gillar framförallt att utforska vårt fina Sverige. För bara ett år sedan hade jag inte varit mer söder ut än Karlskrona i öst och Göteborg i väst. Men med skolan åkte vi på studiebesök till Lund så jag har äntligen besökt Skåne. I norr då? Numera då efter förra veckans lilla resa så är det Gävle i öst och Sälen i väst. Jag jobbar på att ständigt få besöka nya platser och någon gång vill jag verkligen till Norrland, där ett snöäventyr i Lappland hägrar. Gärna Abisko/Kiruna/Ishotellet i Jukkasjärvi och få se Lapporten.

Jag tog mig inte riktigt över mållinjen på skidor, men jag var där i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *