Skillnader från Gränna

Allmänt

Nu har jag varit här lite mer än en vecka och det är den här tiden som man skaffar sig de flesta nya intrycken mot hur det i vanliga fall brukar vara. Det är i början man inser vilka skillnaderna är, innan man skapar nya vanor och rutiner. Mycket av att jag var på Playitas har hjälpt mig och ännu mer vår Londonweekend, det var som en försmak av vad som skulle komma. Skillnaderna är faktiskt både positiva och negativa om jag får säga det så.

Ett helt nytt språk för öronen och ögonen, trafiken kör på fel sida, när du ska ta en buss måste du sträcka ut handen för annars kör bussen förbi hållplatsen, ny valuta, inte tillgång till allt i huset, ny sorts mat, ett helt nytt rum, en annorlunda familj, du får endast din portion mat (inte fler portioner), ingen tillgång till svensk tv eller tex tv4play (vilket drabbar Hela Sverige bakar och Dessertmästarna, de andra kan kvitta), golvet är matta, dörrarna öppnas inåt, endast tillgång till tvättmaskin en gång i veckan, måste diska allting för hand, duschen ska helst bara användas på morgon och kväll, jag har nära till city, bra bussförbindelser, nära till gymmet och simhallen, alla säger please eller thank you hela tiden, familjen äter inte middag tillsammans, mataffären ser lite annorlunda ut men ändå rätt så lika (det jag tyckte var roligt var att de hade nästan alla de produkter som jag använder så som schampoo mm), det finns inte smörknivar, eller osthyvel, socker hit och dit, annat vägguttag, jag har inte tillgång till internet överallt, tidskillnaden, lite varmare väder.

Det är vad jag kan komma på i dagsläget, med tidens gång kommer jag säkert på fler saker. Men annars är det mest likheter vilket är skönt det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *