Kaplan international colleges

Allmänt

Jag studerar vid Kaplan international colleges i Oxford. Kaplan har engelska skolor över hela världen och just på den här skolan kanske det är ca 200 elever. Varje måndag kommer det nya elever världen över och varje fredag reser någon hem. Det är det som är så bra, tycker i alla fall jag för du kan bestämma exakt vilken vecka du vill börja, exakt hur många veckor du vill stanna och exakt när du vill åka hem. Jag tror majoriteten stannar i ca tre månader, men jag har även träffat på de som är här i ett år och de som endast är här i två veckor. Så allt varierar. Skolan är inte speciellt stor, lokalen är som ett litet större hus med många små rum. Det finns ett riktigt fräscht café, ett study center, en slags datorsal, en reception och så toaletter som är fräscha de med. Jag gillar det verkligen. Av de jag har träffat på så är ingen svensk, vet inte om det är någon mer än mig faktiskt (i dagsläget). Däremot är det riktigt många spansktalande, speciellt från sydamerika. En hel del asiater finns det också (japaner, koreaner). Men annars är det en härlig blanding från alla världens hörn och det bästa av allt, alla är där för att lära sig engelska. Det gör ingenting att man säger något fel eller liknande för alla är i samma sits.

Första dagen när jag kom dit, fullkomligt älskade jag det. Man fick göra ett placeringstest för att se i vilken klass man skulle gå i och vi fick en liten rundvandring i Oxford city. Efter lunchen var det introduktion av personalen och hur de arbetar gällande studierna. Jag gillar det verkligen! Och det var liksom lite som kärlek vid först ögonkastet, helt i min stil. För mig tar det ca 30 minuter att ta mig till skolan på morgonen (rusningstid), men annars bara en kvart vid mindre trafik och ytterligare fem minuter in till city of Oxford. Så bussförbindelserna är riktigt bra här, bara raka vägen från där jag bor och de går ca var femte minut.

Själva strukturen av undervisningen är att man går i en klass med sin egen nivå tills man klarat nästa nivåtest (testet sker var femte vecka och man stannar på samma nivå i närmare tio veckor) och då får man flytta upp en nivå för att lära sig ännu mer. För min del, så hade jag gjort ett liknande placeringstest hemma så att de redan innan kunde se vilken nivå jag hade (tror det beror på att jag senare ska läsa en kurs som heter CAE). Då uppfattade jag det som att jag låg på medel. Men jag gjorde om testet nu för att alla nya skulle göra det och då helt plötsligt hamnade jag i Higher academic skills med andra ord (vad jag har förstått det som) i nivån advanced. Det är den högst nivån (tror jag) och då blev jag faktiskt lite förvånad, för om jag får säga det själv så trodde jag inte att jag var SÅ bra på engelska.

Eftersom jag läser intensiv engelska så har min första vecka sett ut: 8.30-10.45 engelskalektion och det är då jag är i klassen advanced (12st i varje klass), sedan har jag en timmes elective classheter det och det är för just dem som läser intensiv engelska. Det är som en specialisering på de sakerna du vill lära dig och är lite sämre på så första veckan och veckan som kommer har jag varit i gruppen listening, speak & pronunciation. Det är faktiskt det som är det lite mer roligare under dagen, fast jag gillar allt. Mest lycklig är jag över att jag hamnade i den svåraste klassen. Jag tycker det är rätt grupp för mig, ibland lite svårt kanske, men redan de första dagarna lärde jag mig hur mycket som helst verkligen. Nu kommer nästa vecka bli lik den första, bara att klasserna kommer ändras eftersom vissa har blivit bättre, eller åkt hem mm. Allt ändras alltså från vecka till vecka, men jag hoppas på att få stanna såhär några veckor för att jag gillar verkligen de två lärarna jag har. Majoriteten av eleverna går i intermediate där finns det både morgonklasser och eftermiddagsklasser. Men som dagarna ser ut nu, så älskar jag det. Eftermiddagarna fria till att göra precis det jag vill göra och likaså helgerna.

Elementary
Lower intermediate
Intermediate
Upper intermediate
Advanced

Sen finns det också andra slag kurser, som IELTS, FCE, CAE, buisness, professional

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *