Landsjön runt 2016

Racereport

Hard work pays off säger jag bara. Alltså det är svårt att beskriva med ord hur galet nöjd och stolt jag är över mig själv just nu, efter den här dagen, efter dagens Landsjön runt.

Jag har sedan jag började springa 2012 haft en tanke om att jag en dag ska springa Landsjön runt i Kaxholmen, men det har aldrig blivit av förrän idag. Det har varit skador, för dåligt tränad, sjukdomar och allt möjligt som har kommit i vägen tidigare år. Lite spontant tänkte jag tanken, ”Ja, varför inte?” när jag anmälde mig förra veckan. Det var ett lopp jag inte alls har tränat inför eller ens såg som ett mål, utan mer för skojs skull och för att få till bra träning på ett roligare sätt. För tävling är den bästa träningen!

12,5 kilometer asfaltslöpning runt Landsjön tillsammans med drygt 200 andra löpare i aprilvädret, för just det det snöade rejält stundtals.

Jag tog bussen hemifrån vid tiotiden, vilket ledde till att jag var på plats på Vistavallen i god tid inför min start 13.00. Så under tiden jag väntade åt jag min frukt jag hade med mig, kollade in sponsortorget, satte mig inne för att blicka ut på snöfallet, jag kollade lite på rullskidåkarna som startade innan löpningen och dessutom kollade jag lite på barnen som var fantastiska och sprang – många simskolebarn faktiskt! Sen värmde jag upp en aning, något jag absolut inte är van vid att göra inför lopp.

Startskottet gick och jag följde strömmen, då kändes det bra, men jag kände på mig att det gick lite snabbt mot mitt eget tempo och för att jag skulle orka hela vägen runt. Fast jag följde med så länge jag orkade ändå, sen kom loppets enda backar och även då kände jag mig stark. Det var en väldigt platt bana, förutom dem där backarna som kom efter några kilometer från start. Banan började tunnas ut med folk och jag kom in i ett tempo jag kände mig bekväm i, dessutom var det två andra som hakade på.

Jag sprang med klocka, men jag kollade inte på den för mycket utan ville hellre lyssna på kroppen. Men vid fem kilometer hade det gått snabbt för att vara mig, dessutom var den backigaste sträckan bakom mig. Ska jag vara ärlig vet jag inte vad jag tänkte på under tiden, jag tror jag knappt tänkte på något annat än att jag upprepade peppande ord till mig själv och redan efter halva loppet kände mig så stolt (på tidigare lopp har jag haft fullt upp att kämpa mot att inte börja gå för det har varit för jobbigt). Jag funderade lite innan om jag skulle springa med podd i öronen, för det har jag börjat göra under mina träningsrundor men sen tänkte jag att jag älskar ju stämningen under lopp – så jag måste springa utan!

Vid åtta kilometer någonting var det fortfarande ”vi tre” som höll ihop, ingen sa något till varandra men vi höll samma tempo i hur många kilometer som helst. Det var lite åskådare längst vägen och dessutom bekanta, så det peppade mig ännu mer. Tills nu tyckte jag det hade gått fantastiskt, visst att jag var trött men drygt fyra kilometer klarar jag tänkte jag. Jag var lite orolig över att det kändes FÖR bra och ska jag vara ärlig trodde jag inte jag skulle hålla hela vägen i mål. Men det gjorde jag.

Jag sprang på frukosten samt en banan och ett äpple någon timma före start. Under loppet fyllde jag inte på med något, jag provade med det, för vatten har en tendens att ge mig håll och eftersom det kändes så bra längs vägen ville jag inte riskera något och med tanke på att jag klarar mina träningsrundor utan extra vatten/energi borde jag klara det även idag.

Jag sprang i mål gladare och stoltare än någonsin faktiskt, på tiden 1.09.35 och det är helt crazy! Jag har knappt aldrig orkat springa 12,5km (utan att gå en bit) och aldrig så snabbt i hela mitt liv. Mitt mål för året (något jag har haft i flera år) är att springa milen under timman och det klarade jag med marginal idag. Jippi! Jag är så så glad. Jag hade tänkt mig komma i mål under 1.25 och speciellt då jag hade cykling i benen från både i fredags och igår, samt en elvatimmars-träningsvecka i kroppen.

Vilket roligt lopp, på nästan hemmaplan – sådant gillar jag! Fin bana, perfekt löparväder och fantastisk känsla i kroppen. Söndagar är roliga.

landsjönruntlandsjönruntlandsjönrunt

7 reaktioner på ”Landsjön runt 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *