Påskelipåsk

Traditioner

Påskhelgen är över, den något långa helgen som i mitt huvud varade en hel vecka. Kanske berodde det på att syrran var hemma i tio dagar, kanske för att jag tog det otroligt lugnt, kanske för att jag umgicks mer med mina nära. Och det var alldeles underbart.

Min plan för påsken var att ta det lugnt och cykla mycket. Det första gjorde jag, det andra kunde jag ha gjort mer. Men jag tyckte det räckte med att frysa de två gångerna jag faktiskt cyklade. Jag menar det var bara någon enstaka plusgrader och snö både under fredagsturen i Vetlanda och gårdagens tur i Nässjö.

Dessa dagar behövde jag, jag behövde få stänga av och bara slappa. Vara där jag ville vara, vilket absolut inte var på språng. Efter cykelturen i fredags tillbringade jag eftermiddagen med en av mina bästa vänner, vilket var fantastiskt. Vi ses inte så ofta, men vi hörs desto oftare.

I familjen firar vi inte påsk med något speciellt, vi tar det lugnt och njuter. Ibland kanske vi äter någon godare middag tillsammans. Så på påskafton gick vi till mormor och morfar för att äta trerätters, som i en kombination av gemenskap, påskmiddag och födelsedagskalas. Ett påskägg med choklad fick jag av Julia. Och helgens kvällar avslutade jag med filmer.

I söndags tog jag en ordentlig sovmorgon och lite senare var vi hos kusinerna i Örserum. Bus hela söndagen! I lördags fick jag dessutom ett kusinbarn till.

Huset är städat, jag är laddad med energi och känner mig lugn men redo för kommande vecka.

nassjo

En reaktion på ”Påskelipåsk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *