28 dagar av februari

Utmaningar

Årets kortaste månad är här. 28 dagar av februari som jag ska ta tillvara på och göra det bästa utav. Jag vill prioritera kroppen igen. För hälsan har det varit lite sisådär med sedan den långdragna förkylningen i en månad över julen, som nog troligtvis orsakades av julgranen. Men så fort granen åkte ut blev jag frisk. Januari blev en riktigt skön start, med både några äventyr på bortaplan samt förändring i vardagen.

Numera är jag hemma väldigt stor del av veckan, det har hindrat styrketräningen och simträningen som finns i Jönköping. Däremot känns det som jag är ledig hela veckan, eftersom jag sitter hemma och arbetar eller pluggar. Jag gillar min nya vardag.

Fånga dagen och var aktiv!

Nu vill jag lyssna på kroppen och komma tillbaka till en aktiv livsstil igen. Jag har några mål i sikte till sommaren. Allt i vardagen är i sprillans nytt längre, så på något sätt borde rutiner gå att få in. Att gå några hundra fler steg om dagen eller att få några minuter mer frisk luft borde också gå.

Det jobbigaste är att jag gärna vill bocka av veckans uppgifter så snabbt som möjligt för att känna mig klar. Men det går inte riktigt, för då jobbar och pluggar jag hela dagarna för att sedan upptäcka att man alltid kan göra mer. Det har stressat upp mig. Jag måste minska stressen, försöka vara i fas med alla deadlines och känna mig nöjd för dagen med det jag har åstadkommit.

Att stänga av är viktigt. Vila och återhämtning är viktigt. Att röra på sig är viktigt.

Dessutom ska jag börja träna ordentligt, som en paus från allt annat. Som en belöning. För att vara snäll mot kroppen. För att ta vara på livet. Jag förstår inte riktigt varför jag inte har fått till det hittills, men jag hamnade i en riktig motivationsdipp i och med förkylningen. Sen har jag försökt jobba mig tillbaka.

Idag beställde jag en ny mer ergonomisk kontorsstol så att ryggen blir glad igen. Redan från pluggstarten i höstas har ryggen och nacken bråkat med mig, till skillnad från ett aktivt jobb innan dess. Jag har skaffat gymkort på ett gym bara några hundra meter hemifrån också, så att jag faktiskt kan styrketräna när som helst i veckan utan att åka fyra mil enkel väg. Löpningen och spinningen är jag också igång med.

Februaris utmaning – Vasaloppet

I slutet av månaden ska jag åka nio mil skidor mellan Sälen och Mora, därefter ska jag ha en vecka i fjällen med massor av skidåkning. Några kalas ska hinnas med innan dess och säkert massa andra saker. Men jag ser fram emot en lugn februari, där jag upptäcker min närmiljö – kanske i ett par löparskor. Vardagsäventyr tror jag på nu och att bara göra det som kommer på tanken. Att göra det enkelt för sig.

Det är viktigt att stanna upp. Förra året inledde jag månaden med en träningshelg i Borås, en simvecka på Playitas och sportlovet i Åre. Det var en fin månad, med mycket aktivitet. Ett år går snabbt, men det innehåller mycket också. Nu rockar vi kärleks-februari!

hantlar

En reaktion på ”28 dagar av februari

  1. Hej Clara!
    Då är så duktig som sätter upp mål och vill ha förändring.. Låter som en skön livsstil, om en aningen ensam. Tur du har mycket aktiviteter på fritiden där du träffar folk. :) Om stavningen är koko så är det för min datorn är knäpp och jag ser inte vad jag skriver…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *