Första Adventsäventyret

Traditioner
Vad har du gjort första advent?

Själv vaknade jag upp till en ledig söndag utan några planer eller krav. Mina Team Rynkeby-vänner befann sig på Julskyltningen i Jönköping idag. Men jag behövde en söndag på hemmaplan. Jag sov ut till åtta och avslutade mysfrukosten med clementiner, de första för säsongen. Sen slog jag på Världscupen på tvn och funderade på hur jag så gärna ville baka lussebullar, men vi renoverar köket. Julkorten är färdiga att postas, hemmet är städat och juleljusen är uppe. Jag har lyssnat på julmusik hela veckan och igår fastnade jag i soffan framför en julfilm.

Jag längtar efter december, julen och vinter. Jag älskar den här tiden på året. I år utan några som helst krav, måsten eller annan press. Bara en massa lugn, mys och umgänge. Undra om någon tradition ska brytas och någon ny komma till? Jag vill bara ha en helt fantastisk julmånad.

Jag blev uppmanad av Katrin på Katrins Äventyr att adventsäventyra idag. Och det tyckte jag lät alldeles underbart härligt. Jag tog på mig flera lager kläder eftersom vinden var kraftig och kylig, poddar som Tränarpodden och Holaveden Podcast i lurarna sen drog jag till skogs.

När jag kom hem fortsatte jag strosa runt i underställ, plockade lite här och där, åt söndagsmiddag och hade det allmänt bra. Jag tror jag börjar gilla lediga söndagar mer och mer. De är kravlöst bra och jag har inte haft någon söndagsångest på hela hösten. Eller det brukar jag inte ha speciellt ofta, men nu har jag en ännu härligare känsla och jag gillar alla veckans dagar.

Någonstans mellan skogspromenaden och middagen körde jag fem varv av Clara Färdiga Gå’s första adventsträning till Adolphson & Falk – Mer jul. Testa du också! Vardagsmotion är så underskattat och jag har överlag varit dålig på det, men de senaste månaderna försöker jag få till det ofta, dessutom ser jag det som en decemberutmaning kanske?

Nu luktar det glögg i hela huset och själv ska jag kika in det nya avsnittet av Midnattssol. Jag är så nöjd med första advent!

forstaadvent

En reaktion på ”Första Adventsäventyret

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *