Vasaloppssöndag

Träning

Det är första söndagen i mars och det betyder Vasaloppssöndag. Jag själv ska cykla hela sträckan, eller hela tiden i alla fall. Men jag önskade gärna att jag var i Sälen just nu. Det här är första året sedan 2013 som jag inte har startat i Öppet spår/Vasaloppet och det är även året jag har längtat som mest efter att få åka de där nio milen mellan Sälen och Mora. Något jag tycker är helt crazy för alla de andra åren har jag varit så nervös, så rädd och så ogärna velat göra det.

2013 hade jag en nybörjarkänsla i kroppen och visste inte vad jag gjorde riktigt. Det var det året jag tog mig i mål och förhållandena var drömmiga. 2014 fick jag för mig att jag skulle ställa upp i det riktiga Vasaloppet, förhållandena var kassa och min form var lika kass. Det var hemskt! 2015 startade jag i Öppet spår igen, inte för att jag ville utan bara för att jag ville klara min andra klassiker när jag hade misslyckats med Vasan året innan. Jag misslyckades igen och det blev ingen andra svenska klassiker.

Förra helgen när Tjejvasan och Öppet spår gick var förhållandena fantastiska, ett kanonår. Det sägs att det var de bästa på flera flera år och när jag följde loppen via sociala medier och hemsidan såg det sådär drömmigt ut igen, som jag hade haft 2013. Jag ville också! Så avundsjuk jag har varit!

Hela veckan har jag haft en tanke om att jag ändå skulle försöka ta mig till Sälen idag, köpa mig en startplats väldigt spontant och liksom bara köra. Jag har ju klarat det tidigare, jag är i betydligt bättre form i år än mina tidigare år, dock har jag bara ett pass längdskidor på 1,5 mil i kroppen…

Nu blev det inte så. Jag taggade ned lite och nöjer mig med spinning. Jag känner en del som kör och jag hejar såklart på alla som är i Vasaloppsspåret idag. Jag har hejat på alla som har kört något av loppen i veckan. Jag är glad för deras skull. Jag håller mina tummar för att förhållandena blir fantastiska, för både skidåkarna behöver ett sådant år liksom arrangörerna.

Det är tradition att kolla på Vasaloppet och jag hoppas kunna göra det så mycket som möjligt samtidigt som jag trampar och är uppdaterad om hur det går via mobilen. Nästa år har jag bestämt att jag ska köra något av loppen i Vasaloppsveckan, men vilket det blir återstår att se. Någon gång i mitt liv, när jag är bättre skidtränad och har skaffat mig en teknik ska jag ta mig i mål i Mora den första söndagen i mars under det riktiga Vasaloppet.

Lycka till alla!

trysil

8 reaktioner på ”Vasaloppssöndag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *