Piggare än piggast

Hälsa

Det märks att det bara är någon vecka kvar tills vi byter till sommartid, för jag brukar alltid komma in i grymma rutiner vad som gäller dygnsrytm när vi precis ska ställa om klockan. Samma visa både på våren och på hösten, det jobbigaste är att man alltid måste börja om från början varje gång. Just när man har hittat något bra.

En timma hit eller dit? Ja, för mig brukar det ställa till det väldigt mycket med hur pigg kroppen känner sig faktiskt. Jag älskar vintertiden mer än sommartiden och förstår inte riktigt varför vi måste ställa om klockan. Fast i juni när kvällarna är som längst och ljusas, det är klart att jag gillar tidsomställningen då.

I helgen fick jag ihop ganska få timmars sömn om natten, för kvällarna var långa och sen skulle jag upp tidigt både lördag, men framförallt söndag. Jag har haft en väldigt underlig känsla i kroppen sedan helgen, var dag har jag somnat normalsent, runt 23-00 brukar det bli och väckarklockan är alltid ställd på 07.15 om jag inte måste gå upp tidigare än så. Många gånger kommer jag inte upp förrän vid 07.30, men nu tre morgnar på raken har jag vaknat strax innan 07, alldeles pigg.

Att vakna pigg utan klocka är det skönaste, för jag är som mest produktiv på morgonen – då går det av bara farten att bocka av allt som ska göras. På kvällarna är jag så mycket uppe i varv från mina sena jobbpass att jag inte orkar med något annat än att ta det lugnt och surfa runt i sociala medier.

Jag älskar både morgon och kväll, jag vill gärna ha båda delarna. Därför har det varit en underbar start på veckan, eftersom jag faktiskt har fått det. Jobbet gör oftast att jag är uppe i varv när jag kommer hem om kvällarna att jag inte hinner sova tidigare än jag gör, däremot brukar helgkvällarna bli tidigare för då är jag betydligt lugnare och oftast har jag hunnit med det som ska bockas av tidigare på dagen.

Men jag har dragit på mig någon form av förkylning tror jag. Igår frös jag ihjäl och blev alldeles blå om läpparna, men kände mig ändå pigg. Idag är jag också riktigt pigg, men luftrören är ansträngda. Inte mer än så och det är ett jobbigt läge, för jag vet inte om det är något som vill bryta ut i kroppen eller om det stannar här?

Det hade varit bättre att vara sjuk eller helst av allt inte sjuk – för det gör valen mycket lättare. Ska jag träna, ska jag inte träna etc? Jag har valt att ta det lite lugnare i två dagar i alla fall, just för att det sitter på luftrören – men det är sjukt svårt att ställa in träningspassen när jag känner mig piggare än piggast och inte har några andra symptom än just andningen. Jag låter det ta någon dag så kanske jag är tillbaka snart igen.

clara_åre

2 reaktioner på ”Piggare än piggast

  1. Förra veckan var jag ju en Duracell-kanin x 100. Denna vecka har varit mer busy och samma tempo är det ej. Men det går ju upp och ner. Jag hoppas att jag snart ska få sova längre än till 07.00. Jag vill inte alltid vakna så tidigt!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *