Första torsdagen i mars

Utmaningar

Årets första vårmånad är här och snön föll mot marken igår igen. Mars är här! Idag är det dessutom “första torsdagen i mars” – som är lite speciell för alla smålänningar (alla R försvinner). Men jag känner mig inte riktigt som en smålänning, eller ens Jönköpings-bo och själv tycker jag inte att jag pratar så pass bred småländska (trots att jag bott i samma hus nästan hela livet). Vissa firar med “Marsipantårta” och verkligen ser den här dagen som något stort. Inte jag. Jag har knappt lagt märke till detta, men nu är den här och jag kommer garanterat stöta på det mer under dagen i diverse sammanhang.

Februari gick snabbt. Jag hann knappt tänka på att det var februari förrän det var över. Samtidigt har jag hunnit med riktigt mycket, eller i alla fall två större saker och det är väl det jag kommer minnas när jag tänker tillbaka på februari. Jag var på hemmaplan hälften av tiden och resten av tiden var jag på Fuerteventura och i Åre. Kontraster! Vilken bra månad det blev.

Jag får extra energi av nystarter och en ny månad är perfekt för det. Så jag har funderat på vad jag vill göra med mars i år (mars 2015 minns jag som varm, med mycket bokläsning i solen, mycket bakande och dessutom antog jag utmaningen #blogg100). Det dröjer ett bra tag innan det blir några större äventyr som sträcker sig under en längre tid, men kollar jag i kalendern är många av dagarna redan fullbokade – fast med kanske lite mindre men roliga saker, som jag absolut värderar lika högt. Jag hamnar tillbaka lite i vardagen och jag minskar lite på de där läskiga sakerna.

[x] Jag vill yoga! Behålla lugnet i kroppen.

[x] Se till att följa träningsplaneringen jag har, som ska ta mig mot mina mål.

[x] Promenera mycket, helst i vårsolen och se vårblommorna börja slå ut.

[x] Köra Vasaspinning –  och vara avundsjuk på dem i spåret mellan Mora & Sälen.

[x] Jag måste bara äta våfflor på våffeldagen! Och kanske något chokladägg till påsk.

[x] Premiären på cykeln – jag har länge längtat efter den rundan.

[x] Äntligen ska jag få umgås med mina vänner igen!

grannabergetLöpsäsongen kan börja på riktigt igen.

6 reaktioner på ”Första torsdagen i mars

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *