Milen under timman

Bloggar om hälsa, Utmaningar

Det finns ett mål som jag har haft i flera år nu, som jag fortfarande inte har klarat. Det är att springa milen under en timma. Jag fick upp ögonen för löpningen 2012 och det var i princip för första gången jag sprang. För innan dess avskydde jag löpning och annan träning för den delen också.

I fyra år nu har jag haft löpning som en träningsform och jag kan inte säga att jag har haft någon kontinuitet kanske, utan mer att jag har sprungit när jag har känt för det. Jag har heller inte haft någon större målsättning med det och därmed inte tränat målinriktat. Men jag vill alltid bli bättre, alltid kunna springa längre och snabbare.

Jag är uthållig och älskar långa utmaningar, men snabbheten finns inte i min kropp. Den har i alla fall inte funnits där hittills. För många är det jättelätt att springa en mil under sextio minuter, andra är det svårare för och dem sista springer inte över huvudtaget. Jag har inte haft löpningen som huvudträningsform och därmed har jag inte nått samma utveckling som i till exempel min cykling.

2016 vill jag verkligen kunna bocka av det här målet. Så nu ska jag försöka nå dit, löpträna mer och bli snabbare. För om jag lägger ner lite energi i det borde det tillslut vara ganska lätt att klara det. Det närmsta jag har kommit är på Midnattsloppet 2013 – 1.00.40 och det ska jag slå. Jag vill bli en bättre löpare och verkligen få in det i min vardag. Sen är absolut inte tider det viktigaste för mig, men det är lätt att ha det att sikta mot och för att motivera sig.

Victorias mål är att träna regelbundet och sen vill hon nå ett visst antal pass.
Helena ska springa marathon för första gången, dessutom i fjällen.
Camilla ska kanske göra halvklassikern och det viktigaste av allt – bevara glädjen!
musikhjälpen

8 reaktioner på ”Milen under timman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *