Vintervättern

Utmaningar

Har ni hört talats om Vintervättern? Jag gjorde det för första gången i slutet av oktober då mina ögon fastnade i Jönköpings-Postens reportage om det. Jag som är lite galen ibland när det kommer till utmaningar blev genast intresserad av det nya eventet. Så jag skickade iväg ett mail för att veta lite mer om det och vips hade jag en startplats.

Ojdå! För där stod jag med en startplats till årets upplaga av Vintervättern och jag hade ingen cykel lämpad för det, jag hade inte ens testat på vintercykling tidigare. Jag hade funderat ett tag på att köpa en CX, jag har funderat sedan förra vintern och det blev extra aktuellt nu, samt att jag verkligen fastnade för cyklingen i somras. Jag har ju cyklat tre Vätternrundor och nästan 500 mil i år så hur svårt skulle det vara?

Sen funderade jag lite vidare, jag hamnade i en väldigt stressig period och jag kände att jag inte kunde toppa det med att skaffa mig en ny hobby; vintercykling. Därför avstod jag från att köpa cykeln och jag avbokade min plats till världspremiären av Vintervättern. Samtidigt bytte jag träningsmål, så en ny cykel ska jag köpa men inte just en CX, dessutom hade jag inte tränat speciellt regelbundet från Paris-resan.

Idag startade dem vid 06.00 i Jönköping för att cykla de trettio milen runt Vättern. Hade det varit igår hade jag varit så avundsjuk på dem, men idag var jag inte riktigt lika. För i morse när jag vaknade upp möttes jag av snön, årets första snö och jag blev överlycklig. Men trots att jag älskar snön, var jag inte jättesugen på att cykla idag.

Jag har tänkt hela tiden att om jag ställer upp kommer det garanterat bli det värsta väglaget, gör jag inte det kommer det vara hur fint som helst (för hösten har verkligen varit vacker). Och det skulle jag fått bekräftat om nu inte snön kom till just idag. Dem har haft det tufft i det här vädret idag. Fast åt andra sidan har dem fått testa på riktigt vintercykel och en äkta utmaning, dem som tar sig runt.

Jag har följt dem på Instagram och annan media hela dagen. Till en början var det beräknat att målgången i Jönköping skulle ske vid 20.00. Vi gick upp på Brahegatan i Gränna och hejade på dem när dem cyklade förbi vid 21.30, så målgången kommer vara kring elvatiden. Det har då tagit sjutton timmar.

Den här dagen hade jag inte velat byta med dem 47 som startade i morse, det räckte att stå vid sidan av och ge dem hejarop. För absolut är dem otroliga kämpar som gör det. Men det står redan med på listan “saker jag ska göra innan jag dör”.

Jag har istället ätit god söndagsmiddag hemma hos mormor och morfar, tagit det lugnt och glömt bort att det faktiskt är söndag. Vi gick förbi barnen som lekte i pulkabacken på vägen dit och jag blir alldeles lycklig, för jag älskar verkligen snö. Jag har längtat efter den i flera månader nu.

förstasnön1förstasnönvintergrännavintervättern

2 reaktioner på ”Vintervättern

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *