Cykelsäsongen är över

Team Rynkeby, Träning

Cykelsäsongen är över, vilket är tråkigt men sant (jag tror det är sant i alla fall). Jag cyklade senast för två veckor sedan och redan den rundan var svår att ta sig ut på. Jag kom bara på olika ursäkter för att inte göra det och efter det har jag försökt ta mig ut på en cykelrunda, men det har inte gått. Jag har haft mindre motivation, jag har varit förkyld och vädret är inte jättevarmt. Egentligen är väl inget av dessa punkter ursäkter för att inte kunna cykla (bortsett från förkylningen). Men det har ändå inte blivit av.

Jag trodde att den cykelturen var min sista och jag har bearbetat tanken om att cykelsäsongen nog är över för det här året. I alla fall för landsvägscykling, men det är ju också den enda aktiva cykeln jag har. Men så skulle vi cykla på teamträffen med Team Rynkeby igår. Så då var det bara att ta fram alla kläder igen, tänka ut hur mycket jag behövde ta på mig, vilka grejer jag skulle ta med, INTE glömma skorna eller hjälmen och alla andra småprylar. Dessutom skulle takräcket på bilen monteras. Det blev alltså en runda på tre mil till, ganska lugnt och väldigt härligt. Jag tänkte inte på att det var höstligt kallt, faktum är att det var varmare igår än på några utav våra rundor i våras.

Men nu är nog cykelsäsongen över på riktigt. Jag måste inse det, för jag tror inte jag kan motivera mig själv till att hoppa upp på cykeln igen, om då inte jag blir “tvingad” en gång till. Fast jag älskar ju det när jag väl har kommit ut. Nu flyttar alla husets cyklar från vardagsrummet och köket upp på vinden.

Jag hade som ett litet mål att jag skulle komma upp i 500 mil innan jag packade ihop, men det har varit tufft efter jag kom hem från Paris och efter cykelolyckan. Jag blev också helt plötsligt solskenscyklist igen. Men 470 mil kom jag upp i från sista mars till den 11 oktober, det är nästan 200 timmar, vilket blir åtta dagars nonstop-cykling. Jag är nöjd! Riktigt nöjd! Så lång säsong som jag har haft i år har jag aldrig haft och så roligt som jag har haft i år med alla äventyr jag har varit iväg på har jag heller aldrig haft under mina fyra cykelsäsonger.

2 reaktioner på ”Cykelsäsongen är över

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *