The Broccoli Tree

Allmänt

Har ni hört talats om The Broccoli Tree? Jag fick nys om det i vintras när vi hade norrsken här nere i söder, för då var det en fotograf som hade fångat det vackra skenet på bild. Vid namn, Patrik Svedberg. Men det var inte enbart norrskenet som var det stora, utan att han under en längre tid har fotat samma träd i olika väder och på olika sätt. Trädet, som liknar en broccoli står beläget på Huskvarna Vätterstrand och det är just det som jag tycker är så coolt med det här. Att ett helt vanligt träd kan bli något sådant här. Jag menar fotografen Patrik Svedberg har under något års tid fångat så olika sorters foton på samma vanliga motiv och sen har det blivit känt. Coolt!

The Broccoli Tree är känt i världen, det har över 20 ooo följare på Instagram och nu i helgen har the art tagits från Instagram till verkligheten. För idag och i morgon är det vernissage vid trädets fot. Fyrtio 1 x 1 m stora tavlor står uppställda och idag när jag åkte dit efter jobbet var det otroligt mycket folk där. Det var familjer som hade picknick, andra som köpte mat från Food trucken, några som bara var där för att beskåda mästerverket i verkligheten, samt se dem vackra tavlorna. Och så var det jag som var där för att jag tycker det Patrik har gjort är så coolt! Lite av en slump, jag menar egentligen hade det kunnat vara vilket träd som helst.

4 reaktioner på ”The Broccoli Tree

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *