Barncancertrampet

Team Rynkeby

Förra veckan befann jag mig i Kalmar när den staden vaknade till liv en solig och ljuvlig lördagsmorgon, idag åkte jag till Jönköping för att möta stadens uppvaknande nästan lika tidigt och med samma härliga väder. Idag gick nämligen motionscykelloppet Barncancertrampet av stapeln och faktiskt på flera ställen i Sverige.

Jag var funktionär och stod vid högskolan för att visa vägen till dem som cyklade 5km samt 20km, men det fanns en längre runda ut mot Landsjön på 40km också. Det var så kul att se alla som cyklade, både små barn till äldre människor, både motionärer och inbitna cykelveteraner. Alla cyklade på sin nivå och hade det allmänt bra, eller så såg det ut för oss som kollade på i alla fall. Jag tror ungefär 130 startade och över femtio tusen kronor till Barncancerfonden samlades in, vilket är superroligt.

Loppet blev lyckat, lördagsförmiddagen blev lyckad och dessutom fick jag träffa många jag kände, för det var fler Rynkebyare som hjälpte till att vara funktionärer. På slutet kom räddningstjänsten och visade upp sina brandbilar, hela tre stycken kom och det var riktigt häftigt. Men mitt i visningen skedde en trafikolycka på E4an och dem var tvungna att sticka ut på larm, med sirener och allt. Coolt! (alltså inte trafikolyckan).

Jag har inget mer planerat för den här lördagen så jag valde att sätta mig en stund på Bryggan vid Munksjön i det härliga sommarvädret. Jag råkade visst köpa med mig en frozen yoghurt också, för det var jag sugen på efter att ha varit funktionär hela förmiddagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *