Mors lilla Olle

Allmänt

Att ta på sig gummistövlarna, regnjackan och bara gå till skogs. Det är lyx att kunna göra det och det var just vad jag kände för efter frukosten idag, väldigt spontant. Regnet hängde i luften och det var sådär disigt ute, perfekt för blåbärsplockning tyckte jag. Och det är en lagom söndagsaktivitet också.

Jag har i princip gått till skogen och plockat blåbär en gång i mitt liv tidigare, något jag inte har som vana i alla fall. Men helt plötsligt kände jag för att göra det, jag kände att jag måste bara gå till skogen och göra det. Väldigt målinriktat gick jag upp till Grennaberget och började plocka. Det var inte lättplockat och dessutom kom spöregnet efter bara några minuter. Jag slutade inte för det, eftersom regn har väl ingen dött av? Jag skulle bara fylla min lilla hink som jag hade tagit med mig, innan jag vände hemåt.

Ungefär två timmar senare, ganska mycket blötare var jag hemma igen. Med en liter blåbär i min hink. Det var verkligen ett toppbeslut att göra något sådant idag. Vilken frihet, vilken känsla och framförallt var det skönt med ensamtiden för tankar och för att ta in skogens natur.

Jag gick hem, väldigt nöjd och mycket gladare. Sen gräddade vi våfflor, som vi åt tillsammans med blåbären och en klick grädde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *