Midsommar

Traditioner

Jag hoppas att ni hade en lika fin midsommarafton som jag hade!?

Jag startade fredagen med sovmorgon och mysfrukost med familjen. Efteråt tog jag på mig gummistövlarna för att åka till skogen i regnet (som mer eller mindre visade sig hela dagen, likt en äkta svensk sommardag) och plockade blommor till årets midsommarkrans. Inför kvällens kalas var min uppgift att baka en jordgubbstårta, vilket det inte höll på att bli. Men efter försök nummer två och efter lite stress, blev det äntligen så som jag hade tänkt mig.

Hemma åt vi sillunch med pappa som jobbade hela kvällen. Som dem senaste åren så åkte vi till faster i Örserum på eftermiddagen, där en stor del av släkten samlades. Vi dansade runt midsommarstången i byn, vi åt jordgubbstårta så det sprutade ur öronen, vi grillade god mat, tog det lugnt, pratade, åt lite mer. Och så höll det på. Tills alla blev jättetrötta och vi åkte hemåt igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *