Dem senaste två åren har jag haft det lite knackigt kring jul på bloggen, för att senare kicka igång året med en otrolig energi. Den här gången har jag ägnat mycket tid under ledigheten åt att få till sådana inlägg jag har hamnat efter med, som egentligen redan då var försent publicerade – för jag anser att vissa saker är färskvara. Där någonstans började jag fundera…

Jag startade min blogg 2012 för att dokumentera min resa till En svensk klassiker, sedan dess har bloggen varit en del av mig och den ändrar karaktär utefter mig. Som när jag bodde i Oxford, då handlade det mycket om just det. Eller när jag bodde i Riga, handlade det mycket om Riga-livet. Jag säger att min blogg är en livsstilsblogg, eller vardagsblogg med lite extra fokus på träning och hälsa just eftersom det är mina stora intressen.

Jag älskar att dokumentera, jag älskar att skriva av mig allt och jag älskar att fota. Dessutom tycker jag internet och sociala medier är roligt, liksom teknik och design. Jag har en del kreativitet inom mig som jag bara måste få ut på något sätt och det har bloggen hjälpt mig med. Jag gillar att utvecklas och vill gärna lära mig nya saker för att bli bättre. Jag blir otroligt inspirerad av andra i olika kategorier och tar till mig ny information som en svamp. Sen kommer vi till det här med mitt kontrollbehov och perfektionisten inom mig, som jag många gånger kan bli riktigt trött på. Jag älskar när det är snyggt, städat och i ordning – ja på alla plan, men absolut i allt det jag använder. Jag står till exempel inte ut med att läsa bloggar som inte har en design som tilltalar mig, eller ett skrivspråk som noga är granskat (läs dem här 16 bra sakerna du ska göra med ditt blogginlägg).

Det senaste året har jag gått med i bloggnätverket Better Bloggers, just för att jag vill utvecklas. Dem kommer med massa bra tips hela tiden och det har även lett till att jag har gått med i en annan liten community med femton härliga hälsobloggar. Jag älskar det!

Men med allt det här har jag ändå hamnat lite vilse. Det är så lätt att hamna i dem där prestationskraven, att allt ska vara perfekt, att man ska kunna allt, att man ska ha en stor blogg med många läsare, att man ska ha samarbeten med företag och massa annat. Jag erkänner, jag har hamnat där och både tänkt samt försökt förändra för att passa in, för att nå ut till fler och mer.

Jag måste sänka kraven och det kommer jag göra. För i år har jag lovat mig själv att stress inte ska få finnas med i den utsträckningen som det gjorde i höstas. Jag vill även att min träning ska få första prioritet och det ska jag ge den. Så jag har hittat mitt varför – varför jag bloggar 2016.

Jag gör det för att jag älskar att dokumentera, för att jag älskar att bevara mina tankar och upplevelser till framtiden, jag gör det för att Jag ska komma ihåg Mitt liv. I år ska jag göra det extra mycket, alltså bara skriva om det jag vill skriva om, för att minnas. Jag kommer inte skriva om något för att det är populärt just nu. Den tiden har jag inte. Jag bloggar för min egen skull och för att det är roligt. Jag älskar att just du vill följa med på vägen, i mitt liv. Jag älskar alla kommentarer och jag gillar att inspirera. Men jag kan inte skriva inlägg bara för den skull, jag måste skriva inlägg som kommer från hjärtat. Dessutom gillar jag inte att ta plats, därför sprider jag sällan mina inlägg via sociala medier.

Jag älskar min blogg och jag älskar att läsa andras. Jag kommer absolut inte sluta blogga, men jag ska släppa på prestationskraven. Så från nu kommer jag skriva 5-7 inlägg i veckan om mitt liv – om Clara. Mycket träning, mycket hälsa, min vardag, mina resor och upplevelser, men även andra tankar jag har. Jag har min typ av stil när jag gör inlägg (och den tänker jag inte ändra på i dagsläget), kanske du känner igen den? Jag bloggar för skojs skull och har ingen avsikt att växa för att tjäna pengar på den här sidan, för tillfället. I dagsläget har jag tackat nej till alla samarbeten, just för att det inte är mitt varför (#JagSmygerInte är dock en otroligt bra kampanj om man håller på med samarbeten på sin blogg).

Allt kommer från hjärtat och alla foton är mina egna om jag inte märker ut något annat. Jag är otroligt glad över att just Du läser och att Du kommenterar – det ger mig extra energi till allt i mitt liv! Tack!

Clara porträtt bw